Tallinas "Flora" futbolisti kļūst par divpadsmitkārtējiem Igaunijas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Tallinas "Flora" komanda svētdien nodrošināja savu 12. Igaunijas čempiontitulu futbolā.

"Flora" komanda 34.kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Paide" vienību.

Lai kārtu kaklā zelta medaļas, talliniešiem šajā mačā vajadzēja izcīnīt uzvaru, kas gan nenāca viegli, jo trīs punktus nodrošināt izdevās tikai trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Ēriks Sorga realizēja 11 metru soda sitienu.

"Flora" savu pirmo titulu izcīnīja 1994.gadā, bet 11. reizi pie zelta medaļām tika aizpērn. 2018.gadā tallinieši bija trešie, kamēr par čempioniem kļuva Nemmes "Kalju" futbolisti.

"Flora" ar 12 zelta medaļām ir Igaunijas titulētākā komanda, bet deviņi čempiontituli ir Tallinas "Levadia" vienībai, kas meistarsacīkstēs nav uzvarējusi kopš 2014.gada.

Divas kārtas pirms turnīra beigām "Flora" komandai ir 84 punkti, otro vietu ar 77 punktiem ieņem "Levadia", bet trešā ar 76 punktiem ir "Kalju". Piecus punktus aiz pirmā trijnieka ir "Paide", kas vēl teorētiski var iespraukties medaļās. Pirmajā trijniekā finišējušās komandas nodrošinās vietu Eirokausos, bet var pietikt arī ar ceturto vietu, ja kausa izcīņā uzvar kāda no medaļniecēm.

Tikmēr astotajā vietā ar 23 punktiem ir Latvijas trenera Dmitrija Kalašņikova vadītā "Kuressaare", kas atrodas divus punktus virs pārspēļu zonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu