Ministrs: Latvijas nostāja pret Brexit termiņa pagarināšanu ir elastīga (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas nostāja pret Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) termiņa pagarināšanu ir elastīga, un esam gatavi dot jebkādu laiku, kurā panākt visas "Brexit" norisei nepieciešamās vienošanās, LTV "Rīta panorāmā" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs atgādināja, ka šodien ES vēstnieki spriedīs par termiņu, līdz kuram pagarināt "Brexit" īstenošanu. Varianti esot vairāki - nākamā gada 31.janvāris, kā plānojuši paši briti, bet izskanot arī citi datumi, piemēram, 30.novembris vai 31.decembris.

Latvijas politiķis vērtēja, ka bezvienošanās "Brexit" pašlaik izskatās visai maz iespējams.

Tikmēr Latvija esot gatava dot laiku arī citiem scenārijiem, piemēram, pagaidīt iespējamās ārkārtas vēlēšanas Lielbritānijā un tad skatīties, kas notiktu tālāk. Lūgts vērtēt, vai ir iespējams, ka "Brexit" nemaz nenotiek, Rinkēvičs ironizēja, ka šis jautājums neesot uzdodams viņam, bet gan kādam astrologam vai zīlniekam.

Vienlaikus politiķis uzsvēra: pat ja Lielbritānijā notiks ārkārtas vēlēšanas un vēl viens referendums par izstāšanos vai palikšanu ES, to rezultāti neesot prognozējami, pat ja pašlaik izskatās, ka lielākā daļa britu sabiedrības vairāk gribētu palikt ES.

Savukārt runājot par Latvijas gatavošanos "Brexit", Rinkēvičs pauda viedokli, ka mūsu valsts neko īpaši uzlabot gatavošanās procesā vairs nevarot. Lai kā mēs gatavotos, "Brexit" gadījumā var parādīties problēmas, kuras mums nebūs izdevies identificēt, izteicās ministrs, kura vērtējumā Latvija šim procesam esot sagatavojusies tik labi, cik vien iespējams.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu