Brīdina par krāpniecību ar dažāda veida ieguldījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš
Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija brīdina par krāpniecību ar dažāda veida ieguldījumiem, informēja asociācijā.

Asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš pavēstīja, ka pēdējā pusgada laikā asociācijā vērsušies vairāki desmiti iedzīvotāju ar lūgumu palīdzēt gadījumos, kad patērētājs ir kļuvis par krāpniecības upuri saistībā ar dažāda veida ieguldījumiem akciju tirgos vai fondos.

"Nepārbaudot informāciju, vai pakalpojuma sniedzējs ir licencēts, patērētājs ir pārskaitījis naudu, bet vēlāk nav saņēmis atpakaļ ne savu ieguldīto naudu, ne solīto peļņu," skaidroja Āboltiņš.

Asociācija aicina pirms jebkura ieguldījuma veikšanas pārliecināties, vai pakalpojuma sniedzējs ir licencēts, informāciju pārbaudot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas mājaslapā. Savukārt informāciju par licencētiem kredītdevējiem var atrast Patērētāju tiesību aizsardzības centra mājaslapā.

"Ja ir noticis krāpniecisks gadījums, aicinām patērētājus nekavējoties vērsties Valsts policijā un atbilstošā uzraugošajā iestādē, vai tā ir Finanšu un kapitāla tirgus komisija vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Diemžēl redzam, ka ļoti daudziem krāpniecību upuriem ir nedrošība vai kauna izjūta un viņi nelabprāt runā par notikušo, kas kavē krāpniecību atklāšanu," teica asociācijas vadītājs.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par kiberdrošības jautājumiem, oktobris ir pasludināts par kiberdrošības mēnesi. Kiberdrošības mēneša ietvaros Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija informē sabiedrību par to kā droši lietot internetu un sociālos tīklus, pievēršot uzmanību tieši finanšu pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu