Nemiro rosina OIK revīzijās ieekonomētos 5 miljonus eiro novirzīt mājokļu atjaunošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Zane Bitere/LETA

"KPV LV" Saeimas frakcija atbalsta ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) priekšlikumu, ka elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) staciju revīzijas rezultātā ietaupītos 5 miljonus eiro Ekonomikas ministrijai (EM) ir jānovirza mājokļu atjaunošanas programmai, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

"Papildu līdzekļu novirzīšana ir arī mūsu nākotnes drošības jautājums, jo liela daļa iedzīvotāju dzīvo padomju laika daudzdzīvokļu namos. Šis mājokļu fonds strauji noveco, un nepieciešams valsts atbalsts, lai ēkas renovētu un pagarinātu to kalpošanas mūžu," izteicies "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

Politiķis skaidro, ka ar attiecīgajiem līdzekļiem būtu iespējams atjaunot pārdesmit māju, iedzīvotājiem nodrošinot "atbilstošus dzīves apstākļus, lai tie nevēlētos braukt prom". Pucens norāda, ka ēku renovācija ir ļoti svarīga reģionos, kuros jauno projektu attīstītājiem ir maza interese par dzīvojamā fonda attīstīšanu.

"KPV LV" pārstāvji pavēstīja, ka EM šogad sāka OIK staciju revīziju, kā rezultātā vairākām stacijām tika anulētas darbības licences un vienlaikus arī valsts atbalsts. Tā rezultātā ministrijai izdevās no sava budžeta ieekonomēt piecus miljonus eiro.

Nemiro priekšlikumu tālāk skatīs Ministru kabinets, kurš lems par ministriju un to iestāžu neapgūto līdzekļu izlietojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu