Sācies jau 7. Vingruma maratons. Iepazīsti dalībniekus! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Vingruma klubs turpina sekot savai misijai un šoruden sāk jau 7. Vingruma maratonu. Pieci laimīgie, atlasi izturējušie dalībnieki nu jau trīs nedēļas ir kluba treneru aizgādnībā. Viņi ir izgājuši Health monitor diagnostiku, uzklausīti, notestēti, saņēmuši veselīga uztura paradumu veidošanas plānu un sākuši regulārus treniņus. Sporta abonements, treneru pakalpojumi, veselības diagnostika, tas viss par brīvu, bet ar vienu noteikumu - katru nedēļu dalībniekam jāpublicē savas bildes un dienasgrāmata! Darbs ar sevi, publiski, līdz decembrim, kad noteiksim uzvarētāju.

Tad nu, lūk, šīs sezonas dalībnieki:

Foto: publicitātes

Baiba (31 gads, 171 cm, 74 kg) ar projekta palīdzību vēlas sakārtot ēšanu un atgriezt mīlestību pret sevi. Kā saka Baiba: “Tie, kuri sevi sāk žēlot un apslāpēt stresu ēdot, fiksi vien sasniedz neērti fizisko formu. Tas savukārt veicina dusmas uz sevi, dusmas nemāk palikt iekšā, un cilvēks kļūst ne tikai īgns, bet arī nejauks. Tas ir stāsts par mani!

Šī gada pavasarī mani hormoni uzmeta salto... - vienu par daudz, citu par maz... Sabruku no domas, ka ir lietas, ko nespēju kontrolēt, sāku sevi žēlot... darba vasara, projekti, skriešana līdz ar izdegšanas sindromu klāt... Laiks mazos soļus pārslēgt raitākā gaitā!”

Foto: publicitātes

Ainārs (180 cm, 92 kg): “Vingruma maratons būs labs variants ielēkt "pēdējā vilcienā".

Citādi sāk jau krekliem un žaketēm pogas sprāgt laukā un kurpes šņorēt pagrūti... :)

Derētu gan nomest vismaz kādus desmit kilogramus no svara, gan šur tur pielikt kādu muskulīti smukumam un vingrumam, lai garderobi nav jāatjauno uz lielo izmēru pusi, un labākai pašsajūtai kopumā. Un arī veselīgāk "uzturēties" par skādi nenāktu, citādi tās desu maizes, čipsi utt. ir dikti guvuši virsroku ikvakara našķu ēdienkartē.”

Foto: publicitātes

Laimdota (41 gads, 168 cm, 118 kg). Laimdotas galvenais motīvs, piesakoties projektam, ir liekā svara problēma: “Apmēram puse no mana svara ir pavisam lieki. Nav jau tā, ka es gluži sev riebtos, jo esmu diezgan pozitīva un vienmēr smaidīga, man ir daudz draugu, bet nu ar gadiem jau ir pavisam skaidrs, ka arī gluži veselīgi tas nav. Gribas būt ne tikai nedaudz vieglākai, bet arī daudz veselīgākai.

Vienmēr man ir bijuši kaut kādi attaisnojumi, lai sāktu dzīvot veselīgāk un sportiskāk – nav laika, nav kompānijas utt.” - tā Laimdota.

Foto: publicitātes

Ieva (30 gadi, 174 cm, 146 kg): “Vingruma maratonā vēlos piedalīties, lai audzinātu raksturu un profesionāļu pavadībā iesāktu jaunu, veselīgāku dzīvi. Jau ilgāku laiku domāju par nepieciešamību zaudēt svaru, taču ilgi nespēju saņemties, pēdējos mēnešos īpaši muguras problēmu dēļ. Paudu savas bažas Elīnai Rozenfeldei, un viņa ieteica pieteikties šai akcijai - tas bija labs pamudinājums beidzot darīt kaut ko lietas labā! Šobrīd trūkst gan zināšanu, gan izpratnes par to, kādā veidā iekārtot savu ikdienu, lai tā būtu veselīgāka. Programmas laikā vēlos izprast pamatprincipus un radīt sev ieradumus, jo tikai regulāras un atkārtotas darbības var kļūt par ieradumiem.

Papildus visiem šiem iemesliem mani īpaši piesaistīja arī iespēja dalīties ar savu pieredzi, lai iedvesmotu citus cilvēkus! Man pašai tieši tas būs arī papildu pamudinājums pārvarēt sevi un nepadoties pie pirmajām grūtībām.”

Foto: publicitātes

Roberts (31 gads, 188 cm, 100 kg): “Sports un fiziskās aktivitātes manā dzīvē ir bijusi ikdienas sastāvdaļa gandrīz vienmēr,

bet, neveiksmīgi satraumējot plecu, tas tika liegts un ilgu laiku nācās sadzīvot ar traumu un pēcoperācijas atkopšanās periodu.

Pēc dabas esmu azartisks cilvēks un patīk dažādi dzīves izaicinājumi. Ar projekta palīdzību vēlos uzlabot ķermeņa fizisko stāvokli un pašsajūtu, lieko svaru pārvērst muskuļu masā un uzzināt ko jaunu par veselīgu un fiziski aktīvu dzīvesveidu.”

Lūk, daži dalībnieku pirmo ierakstu fragmenti!

Ieva:

No vakardienas tikšanās reizes guvu vairākas atziņas - pirmā un nozīmīgākā ir tā, ka laiks beigt melot sev un pasaulei! Jau rēķinājos ar skaitli, kuru redzēšu uz Normunda gudrajiem svariem (144!), bet patiesībai acīs beidzot lika ieskatīties tieši citi rādītāji. Manā ķermenī ir 50,2% tauku. Vesela puse! Sanāk, ka es ikdienā nēsāju sev līdzi vēl vienu cilvēku... Ir pienācis laiks pārmaiņām! Ar šo dienasgrāmatas ierakstu sākšu vairākas lietas - pirmo īsto diētu savā dzīvē (īsto, jo ievērošu!), pirmo īsto dienasgrāmatu (īsto, jo rakstīšu regulāri) un pirmo dienu, mācoties dzīvot citādāk. Veselīgāk un pārdomātāk.

Baiba:

Pirmās no ēdienkartes izlidoja mērces – ar troksni izlidoja! Tie pārtikas nezvēri taču ir nežēlīgi! Tik daudz kaloriju nelielā pilītē, bet vajadzīgo vielu 0. Un uzreiz saproti, ka tev to nevajag! Uz tā kaloriju daudzuma taču veselu bļodu ar biezpienu vai vistas fileju var apēst, kas būs ne tikai vērtīgi, bet arī dos sāta sajūtu. Jā, lūk, tas man bija šoks! Milzīgs! Viens ir, ka to teorijā zini visu savu mūžu, bet, tiklīdz ieraugi reālos aprēķinos, tad tikai tā zināmā informācija beidzot pielec pelēkajām šūnām.

Laimdota:

Tagad ir pagājušas divas nedēļas. Kā tad man īsti gāja? Gribētos jau teikt, ka labi, jo rezultāts arī ir samērā labs – nepilnu divu nedēļu laikā -3 kg. Tas, protams, iedvesmo, treneris slavē un priecājas, ka es vienmēr smaidīga, bet nu tie, kas mani zina labāk, zina arī, ka es smaidu gandrīz vienmēr. Tā ka tas, ka smaidu, galīgi nav nekāds rādītājs, ka jūtos kā septītajās debesīs. Pirmais treniņš bija vienkārši šausmīgs – likās, ka es nokritīšu turpat zālē, jo brīžiem reiba galva, ļodzījās ceļi un nesapratu, kur vispār atrodos. Kā gan var būt citādi ar manu svaru un fizisko sagatavotību?

Tā saka paši dalībnieki par savu pirmo nedēļu veikumu, bet te komentārs no Vingruma maratona mentora Normunda Rozenšteina pēc aizvadītām 2 nedēļām un dalībnieku pirmā snieguma:

“Visvieglāk mērāmais rādītājs ir svara zaudēšana – rezultāti uzskatāmi. Bet salīdzināsim Ievas un Laimdotas rezultātus, vai viss ir tik skaidri saskatāms?

Ieva ir zaudējusi 3,9 kg. (no 144 uz 140,1 kg), bet Laimdota 2,9 kg. (no 115 uz 112,1 kg). Šāds svara zaudējums pirmajās divās nedēļās ir labs, ņemot vērā gan dāmu sākuma svaru, gan to, ka notiek treniņi, bet ir kāds mazs knifs, kuru uz mājas svariem nenomērīsim: tam turpinoties, Ievai var klāties grūti, bet Laimdotai tas nedraud. Runa ir par muskuļu masas zaudēšanu jeb saplakšanu, ko mērām uz gudrajiem svariem. Tātad Ievas 3,9 kg ir zaudēti, tauciņiem saplokot par 1,2 kg, bet muskuļiem saplokot par 2,7 kg, tas ir divreiz straujāk nekā tauciņiem. Turpinoties tādai tendencei, Ievas organisms sāks pretoties, ieslēgs trauksmes signālus, nogurums, stress, neiepriecinoši var sanākt... Bet šodien Ieva noteikti ir pelnījusi uzslavas, tikai ir jāļauj muskuļiem atjaunoties – viss ir un būs labi, Ieva, – tikai mazliet mierīgāk, lēnāk pār tiltu! Laimdotas 2,9 kg ir zaudēti, saplokot tauciņiem par 2,7 kg, bet nezaudējot tik vērtīgo muskuļu masu, kas nodrošinās paaugstinātu vielmaiņu, spēku un labsajūtu. Tendence – teicami!

Absolūtas teicamnieces sekmes maratonā ir Baibai! Savulaik klases sportistes iemaņas ir skaidri saskatāmas. Rezultātus, kādi ir Baibai, gribētu lielākā daļa fitnesa klubu apmeklētāju! Lūk, divās nedēļās ir izkausēti 3,2 kg tauciņu, bet muskulīši piebrieduši par 1,8 kg. Kopējās svara izmaiņas ir no 76 uz 74 kg. Teicami!

Roberts ir pilns apņēmības un rīcības, bet jāsaka tas pats, kas Ievai! Lūdzu, nedaudz lēnāk par tiltu! No zaudētajiem 2,6 kg (no 103 uz 101 kg) puse ir zaudētie tauciņi, bet otra puse ir patukšotie musīši.

Ainārs uzrāda klasiķim un sporta pazinējam cienīgu rezultātu! Izkausēti 1,6 kg tauciņu, bet muskuļi uzbriedināti par 1,0 kg, svaru noregulējot no 91,9 uz 91,3 kg. Šādi top atlēti!”

Turpmāk lasi dalībnieku dienasgrāmatas un seko viņu gaitām sociālajos tīklos ar tēmturi “Vingrumamaratons”!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu