Krievijas un Baltkrievijas armiju pārstāvji virs Latvijas fotografēs militāros objektus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Nordens/LETA

Šonedēļ atbilstoši Atvērto debesu līgumam Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pārstāvji ar lidmašīnu "AN-30B" veiks novērošanas lidojumu virs Latvijas teritorijas, veicot vairāku militāro objektu aerofotografēšanu, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Novērošanas lidojumā virs Latvijas teritorijas piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku virsnieki.

1992.gadā parakstītais Atvērto debesu līgums stājās spēkā 2002.gadā un ietver 34 dalībvalstis Eiroatlantiskajā un Eirāzijas telpā.

Atvērto debesu līgums paredz iespēju veikt novērošanas un fotografēšanas lidojumus virs tā dalībvalstu teritorijām, lai iegūtu informāciju par to bruņotajiem spēkiem, militārajiem objektiem un aktivitātēm. Līguma ietvaros katru gadu tiek veikti vairāki desmiti novērošanas lidojumu, un tas ir viens no veiksmīgākajiem starptautiskajiem bruņojuma kontroles instrumentiem, kas vērsts uz savstarpējās atvērtības un uzticēšanās veicināšanu.

Jau ziņots, ka šī gada maijā Latvijas un Vācijas bruņoto spēku pārstāvji ar Zviedrijas bruņoto spēku lidmašīnu veica novērošanas lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu