Video: policija aiztur vīrieti, kas Imantā veicis apšaudi (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Reaģējot uz iedzīvotāju ziņojumiem, ka Rīgā, Imantas mikrorajonā, nezināma persona ir šāvusi pa daudzdzīvokļu namiem, pagājušo piektdien Valsts policija aizturēja kādu vīrieti. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrasti lādiņi, tāpēc vispārējai drošībai tika evakuēti daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu

Ceturtdien, 24. oktobrī, Valsts policija saņēma informāciju no Imantas iedzīvotājiem par to, ka nezināma persona šāvusi pa daudzdzīvokļu namiem Rīgā, Kurzemes prospektā. Vienam namam bija sašautas kāpņu telpas metāla durvis, logs un jumtiņš. Savukārt otram netālu esošam namam bija sašauta ārsiena netālu no kāda dzīvokļa loga.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saistībā ar notikušo sāka kriminālprocesu un apzināja aculieciniekus. Vairāki iedzīvotāji norādīja, ka šauts no pretējās mājas loga.

Izskaitļojot, no kura dzīvokļa šauts, piektdien, 25. oktobrī, policisti tajā veica kratīšanu neatliekamības kārtībā. Ņemot vērā, ka bija informācija, ka noziegums izdarīts, izmantojot šaujamieroci, kā ierasts šādos gadījumos, tika piesaistīti arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi.

Kad likumsargi iekļuva dzīvoklī, tur neviens neatradās. Ņemot vērā, ka mājoklī tika atrasti lādiņi, vispārējai drošībai tika pieņemts lēmums par daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju evakuāciju. Uz notikuma vietu tika izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri pārbaudīja, ka lādiņi nav sprādzienbīstami, pēc tam iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Veicot kratīšanas dzīvoklī un tam piekritīgajā garāžā, tika atrasta mazkalibra šautene, no kuras, visticamāk, šauts; ieroča futrālis; 2 klusinātāji; 2 aptveres; 112 patronas; 19 čaulītes, tālskatis; 2 lādiņi; rokudzelži; pneimatiskā ieroča patronas; sprigulis; lādiņa atbalsta gals; 4 tēmēkļi; ieroču tīrīšanas komplekts; 1 lode un pašdarināta bruņuveste.

Policisti sāka aizdomās turētās personas meklēšanu. Tajā pašā vakarā ap pulksten 22 Imantā uz ielas tika aizturēts minētajos noziegumos aizdomās turētais vīrietis.

Aizturētais ir dzimis 1972. gadā un iepriekš jau septiņas reizes sodīts par dažādiem noziegumiem – par laupīšanu, narkotisko vielu realizāciju, kukuļdošanu, braukšanu reibumā bez tiesībām un zādzībām.

Jāpiemin, ka vīrietim nav ieroča glabāšanas atļaujas.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas (par huligānismu, ja tas izdarīts, lietojot ieročus) un pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas (par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas).

Svētdien, 27. oktobrī, tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Policija noskaidro precīzus notikušā apstākļus un vīrieša rīcības motīvus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu