Gruzijā noticis liela mēroga kiberuzbrukums: cietušas prezidentes un tiesu mājaslapas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili
Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili Foto: EPA/Scanpix

Gruzijā pirmdien noticis kiberuzbrukums aptuveni 2000 mājaslapu, tostarp prezidentes, tiesu un mediju tīmekļa vietnēm, paziņojušas amatpersonas un vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Gruzijas prezidentes Salomes Zurabišvili oficiālajai mājaslapai uzbrukuši hakeri, ziņu aģentūrai AFP apstiprināja prezidentes preses pārstāve.

"Tiesībsargājošās iestādes izmeklē notikušo," viņa piebilda.

Gruzijas ziņu aģentūra "Interpress" vēstīja, ka uzbrukts arī tiesu, vairāku valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju mājaslapām, kā arī vairāku mediju vietnēm.

"Interpress" ziņoja, ka uzlauztajās mājaslapās bija ievietots attēls ar bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili un uzrakstu "Es atgriezīšos".

Saakašvili pašreiz dzīvo Ukrainā, un Gruzijas tiesa 2018.gadā aizmuguriski piesprieda viņam trīs gadu cietumsodu par varas ļaunprātīgu izmantošanu savas prezidentūras laikā.

Pēc Saakašvili vadītās partijas zaudējuma parlamenta vēlēšanās 2012.gadā vairākas bijušās Saakašvili administrācijas amatpersonas ir notiesātas un ieslodzītas cietumā.

Opozīcijas partijas un Gruzijas sabiedrotie Rietumos ir kritizējuši šīs prāvas, uzskatot tās par politiskajām raganu medībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu