"Vingruma" Ieva: beigt melot sev un pasaulei. Manā ķermenī ir 50,2% tauku. Vesela puse!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: personīgais arhīvs

Ir pienācis laiks pārmaiņām! Ar šo dienasgrāmatas ierakstu sākšu vairākas lietas - pirmo īsto diētu savā dzīvē (īsto, jo ievērošu!), pirmo īsto dienasgrāmatu (īsto, jo rakstīšu regulāri) un pirmo dienu, mācoties dzīvot citādāk. Veselīgāk un pārdomātāk.

Sākumā mazliet par mani. Manuprāt, visprecīzāko raksturojumu man reiz deva draugi – esmu meitene ar lielajiem smiekliem un lielo sirdi.

Esmu 30 gadus veca projektu vadītāja (jau pavisam tūlīt, 16.oktobrī, būs 31. Redzēsim, kā svinības ietekmēs jaunie ēšanas paradumi!) un darbojos pamatā ar kultūras un sabiedriskā labuma projektiem.

Pirms pāris mēnešiem vadīju komunikācijas projektus Rīgas cirkā (jā, cirks notiek:)) un brīvajā laikā baroju cilvēkus - klāju galdus svinībām un ļoti labprāt arī savās mājās uzņemu viesus.

Arī tad, ja gatavoju tikai sev, tad labprāt bildēju savu veikumu, un to arī tu vari redzēt manā Instagram kontā. Tur dalīšos ar saviem iespaidiem arī šo 10 nedēļu laikā!

Šis ir pirmais ieraksts, un jūtu sava veida klusumu pirms lielā sākuma. Vakar Vingruma klubā tikāmies ar treneriem un pārējiem maratona dalībniekiem un ne tikai analizējām savu individuālo svaru, metabolisko vielmaiņas ātrumu un citus diezgan pārsteidzošus rādītājus. Tam sekoja izsmeļoši ieteikumi jaunu ēšanas paradumu radīšanai un mūsu individuālo mērķu uzstādīšana, kas jau šodien visnotaļ palīdz krietni piedomāt pie tā, ko vēlāk likšu savā groziņā, un vispār apzinātāk ieplānot savu ikdienu tuvākajām nedēļām. Jau sāku samierināties, ka tuvākās nedēļas paies, daudz laika pavadot pie kaloriju kalkulatoriem un dažādu recepšu grāmatām/blogiem.

No vakardienas tikšanās reizes guvu vairākas atziņas - pirmā un nozīmīgākā ir tā, ka laiks beigt melot sev un pasaulei!

Jau rēķinājos ar skaitli, kuru redzēšu uz Normunda svariem (144!), bet patiesībai acīs beidzot lika ieskatīties tieši citi rādītāji. Manā ķermenī ir 50,2% tauku. Vesela puse! Sanāk, ka es ikdienā nēsāju sev līdzi vēl vienu cilvēku... Traki!

Līdz šim uz tādiem faktiem un saviem liekajiem kilogramiem pievēru acis (jā, apzināti ignorēju šo faktu, jo es taču vienmēr esmu tāda bijusi!) vai mēģināju iestāstīt, ka “skaistums pasaulē taču ir dažādos veidolos”... (Par šo tēmu runājot puspajokam - tikko iemēģināju salīdzināt sava svara ekvivalentu ar citām lietām pasaulē un atradu vienu interesantu lapu - acīmredzot sveru ceturtdaļu no vaļa sirds.) Jau kopš bērnības man ir bijis liekais svars, un tagad, lūkojoties bildēs no bērnudārza, saprotu, ka nemaz nezinu, kā ir būt tievam! Jaunākai esot, tas nebija viegli - bērni ir īpaši nežēlīgi. Bet tagad saprotu, ka tas tikai audzējis manu ādu biezāku, un priecājos, ka esmu spējusi tikt galā ar savām emocionālās dabas problēmām - beidzot esmu mierā ar to, kāda esmu. Un es esmu gatava lielajām pārmaiņām!

Foto: personīgais arhīvs

Šie šokējošie dati un jaunās dzīves vadlīnijas manī raisīja virkni pārdomu. Pirmā noteikti ir tā, ka man ir ļoti paveicies, ka biju īstajā laikā un vietā - devos pie fizioterapeites uz konsultāciju, lai risinātu savas muguras problēmas. Bez pārsteigumiem - viņa secināja, ka muguras muskuļus pilnvērtīgi stiprināt būs iespējams tikai tad, ja zaudēšu svaru un stiprināšu ķermeni kopumā. Paveicās, jo viņa bija dzirdējusi par Vingruma maratonu un zināja, ka notiek pieteikšanās. Atnācu mājās, ielūkojos internetā un jā - palikušas vēl tikai trīs dienas līdz termiņa beigām. Nedomājot nosūtīju pieteikumu, un pāris nedēļas vēlāk - te nu es esmu.

Sākt šo piedzīvojumu šādā veidā nav nejaušība.

Šobrīd esmu paņēmusi laiku sev - aizgāju no darba, koncentrējos uz savām domām un to, kādu vēlos savu ikdienu, nākotni. Sapratu, ka beidzot ir laiks saņemties un tikt vaļā no muguras sāpēm, kas mani reizi pa reizei vajāja jau kopš pagājušā gada decembra.

Tieši šī arī bija mana galvenā motivācija pieteikties - profesionālu treneru pavadībā man būs iespēja sakārtot savu veselību, kas ir pats, pats svarīgākais! Un tomēr, iespēju piedalīties šādā izaicinājumā uzlūkoju arī kā kompleksu vienību un darbu ar sevi, lai ne tikai sakārtotu sevi iekšēji un ārēji, bet arī lai radītu jaunus ieradumus un spētu būt vesela arī nākotnē. Vingruma maratona laikā ļoti vēlos ne tikai zaudēt pāris (mazliet vairāk:)) kilogramu, bet galvenais - iemācīties dzīvot veselīgāk, lai šie kilogrami nenāk atpakaļ… un, cerams, tikai turpina kust kā saldējums vasaras saulē. Jau piesakoties, bet tagad vēl jo vairāk, apzinos un pastāvīgi sev atgādinu, ka šis ir laiks MAN!

Īpaši nozīmīgi šajā procesā ir arī tas, ka to pavada zinoši speciālisti. Līdz šim biju vairākas reizes domājusi par sporta zāli (un vairākas reizes sporādiski arī to apmeklēju), bet vienmēr tā apņēmība ātri noplaka. Pirmkārt, nezināju, no kura gala īsti lai sāk, un tam nebija skaidra plāna. Jā, esmu viens no tiem cilvēkiem, kam patīk izzināt un apzināties lietu secību un vadīties pēc plāna!:) Un Vingruma klubā mums skaidri un saprotami norādīja uz tuvāko nedēļu darbībām un individuālajiem mērķiem! Otrs iemesls, kas šajā programmā ļaus paveikt iecerēto līdz galam, ir tieši uzraudzība - regulāri būs jāatskaitās treneriem un arī saviem draugiem, paziņām un citiem cilvēkiem šeit un socmedijos. Manuprāt, lieliska kombinācija motivācijas uzturēšanai! Starp citu - vēlos pateikt lielu paldies ģimenei un visiem draugiem, kas jau tagad mani atbalsta un ir izteikuši tik daudz sirsnīgu un sirdi sildošu vārdu!

Šo dienasgrāmatas ierakstu nobeigšu ar tuvāko nedēļu mērķiem. Mans dienas ieteicamais kaloriju daudzums ir 2000 (izklausās paveicami:)) un dienās, kad došos uz zāli, - līdz 2200. Šobrīd sveru 144 kilogramus, bet līdz maratona beigām mērķis ir zaudēt līdz 8 kilogramiem (nedaudz mazāk kā kilogramu nedēļā) - lai process būtu veselīgs, nedrīkst pārcensties. Trīs reizes nedēļā došos uz zāli, uzlabošu savu fizisko formu un tajā pašā laikā pie treneres Elīnas strādāšu pie muguras atveseļošanas. Un savos socmedijos reizi pa reizei dalīšos ar savām atziņām, notikumiem, brokastīm, pusdienām un vakariņām - ne tikai lai atskaitītos, bet arī lai parādītu: ja to varu es, tad to var ikviens!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu