2020.gada budžeta projekts ir labs, tomēr ne ideāls, saka Dzintars (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Raivis Dzintars.
Saeimas deputāts Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nākamā gada valsts budžeta projekts ir labs, tomēr ne ideāls, debatēs par 2020.gada valsts budžetu sacīja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Politiķis akcentēja, ka, visticamāk, katram ir savs priekšstats par to, kādam ir jābūt ideālam valsts budžetam. "Budžeta projekts ir labs, tas nav ideāls. Kādam tam ir jābūt, lai katrs no mums to uzskatītu par ideālu esošajos apstākļos, ar esošajiem nodokļu ieņēmumiem? Tieši par cik un kam noņemtu un kam iedotu, lai tas būtu ideāls? Varbūt varētu likties - ja budžetu sastādītu viens, tas būtu labs, bet vai tā uzskatītu arī citi," retoriski vaicāja Dzintars.

Politiķis uzsvēra, ka šoreiz koalīcijai ir izdevies atrast līdzsvaru, turklāt piepildītās un nepiepildītās cerības starp visiem sadalītas samērā līdzīgi.

Dzintars akcentēja, ka nākamā gada valsts budžets ļaus palielināt atalgojumu kultūras darbiniekiem, kuru darba samaksa kopš krīzes ir bijusi ļoti zema. Viņš tāpat pauda, ka nākamā gada budžets uzlabos daudzbērnu ģimeņu situāciju, uzsverot pieaugošo ģimeņu atbalsta programmu klāstu un apmēru.

"Palielinājumu piedzīvos visu ministriju pārziņa esošas nozares - gan ne tādā apmērā, kā visi to vēlējās," atzina deputāts, piebilstot, ka koalīcijā notikušas spraigas diskusijas par to, kā sadalīt budžeta pieaugumu.

"Retas ir situācija, kad kāda arodbiedrība pauž apmierinājumu ar to, kas panākts budžetā. Arī tas, ka opozīcija saka, ka budžets ir slikts, nav nekas neierasts," sacīja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka, iespējams, patlaban notiek mērķtiecīga sabiedrības kūdīšana un viltus ziņu izplatīšana. "Te ir runa par mērķtiecīgu propagandu, lai panāktu varas maiņu Latvijā, jo kādam nepatīk šī valdība un Saeima," teica Dzintars.

Politiķis atzina, ka finansējuma palielināšana partijām nav populārs priekšlikums, vienlaikus uzsverot, ka tas ir nepieciešams, jo atkarība no privātiem līdzekļiem izmaksā ievērojami vairāk.

"Arī te no Saeimas tribīnes dzirdam Doņeckas stila propagandu - ja ne par krustā sistiem bērniem, tad par ko līdzīgu. Neviens no propagandistiem nepiedāvā risinājumus," novērojis Dzintars.

Stāstot, par to, kuri Latvijas parlamentā ir lielākie propagandisti, Dzintars vērsies pie Saeimas opozīcijas. "Vieni ir tie, kuru vadīšanas ērai Rīgā ir pienācis noriets. Lai kādas valdības nākušas, šis spēks tos ir kritizējis. Šim spēkam nekad nebija nepieciešamības sevi pierādīt valdības darbā. Vēl ir cita apvienība, kas opozīcijas ierakumos iekrita no varas partijām. Ir jāsaprot, ka kritika, ko no viņiem dzirdam, ir nevis par budžetu, bet varas sadalījumu. Vēl ir kritizētāju grupa, kas tiek saukta par neatkarīgu. Cilvēki tur nonākuši pa dažādām taciņām, bet viena vienojoša pazīme viņu vidū ir nespēja sadarboties," vērtēja parlamentārietis.

Dzintars atzina, ka problēmas kopumā ir arī koalīcijā, taču valdību veidojošās partijas atšķiras ar spēju sadarboties. "Jā, ir bijušas aizcirstas durvis, bet ir panākts kompromiss. Koalīcija ir spējusi domāt nevis par to, kā katrs izskatīsies, bet kāds ir kopējais sabiedrības labums," uzsvēra deputāts.

Kā ziņots, Saeima šodien pirmajā lasījumā izskata nākamā gada budžetu un to pavadošos likumprojektus. Plānots, ka galīgajā lasījumā budžets tiks pieņemts 13.novembra un 14.novembra Saeimas sēdēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu