Jaunumi un aktualitātes permanentajā grimā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mikropigmentācijas jomā profesionālā līmenī darbojos no 2007. gada. Šā gada oktobra beigās piedalījos vērienīgā permanentā grima pasākumā EUROPEAN BEAUTY FESTIVAL, kas trīs dienu garumā norisinājās Vācijā, Minhenē un labprāt padalos ar jaunumiem. Kas ir modē, un kādas ir jaunākās tendences?

Pārliecinoši dominē dabiskums un gaisīgums. Ja tās ir uzacis, tad veidotas vieglā pūdertehnikā, kas formu uzlabo nevis izmaina līdz nepazīšanai. Uzacu sākumi tiek veidoti puscaurspīdīgi vai pat caurspīdīgi, lai radītu iespaidu, ka pigments ir slikti noturējies. Matiņu tehnika modē ir joprojām, tikai mainījies tās izpildījums. Tas ir palicis manāmi mākslinieciskāks. Kārtējo reizi tika uzsvērts, ka microblading (rokas metode) nav piemērota Ziemeļeiropas ādas tipam!

Lūpas. Jau daudzus gadus trends ir „nude”, kas parasti tiek risināts bāli sārtos toņos, izpildīts akvareļtehnikā. “Nude” modē ir joprojām, un kopš 2019. gada vasaras ir jauna tendence – “bright lips”, kas atgādina spilgtāk uzkrāsotas lūpas. Skaisti, daudzām manām klientēm ļoti piestāv!

Acis. Smagiem, ļoti bieziem laineriem un apakšējai kontūrlīnijai – nē!  Modē ir viss cits – laineris vai viegla starpskropstu līnija ar ieēnošanu, arī krāsainu. Viegla „nude” ēna, parasti izpildīta brūngani pelēkā krāsā. Ļoti tumšas „smokie eyes” arī nav šī brīža aktualitāte. Gaisīgums, kā iepriekš minēju. Priecājos, ka daudz ko no festivālā redzētā var aplūkot arī manos darbos, šeit  www.permanentart.lv un Instagram laimacakstina.

Foto: Publicitātes foto

Gribu pieskarties vēl kādai aktualitātei - šīs procedūras popularitāte
i. Jau vismaz 5 gadus permanentais grims kļūst arvien pieprasītāks un populārāks. Mani novērojumi liecina, ka šo atbildīgo profesiju (kas klasificējas pie kosmētiķa profesijas standarta) vēlas apgūt arvien lielāks interesentu skaits. Varu apgalvot, ka pieprasījums pēc uzacu, lūpu un acu permanenta grima nebūt nav mazinājies, toties šobrīd tirgū vērojama meistaru pārpilnība. Katru mēnesi procedūru tiesības praktizēt iegūst pulciņš jaunu speciālistu, kuri ir bez pieredzes, kuriem ir jāpraktizē, jātrenējas.

Foto: Publicitātes foto

Procedūru cenas jaunajiem speciālistiem, gan arī kādu laiku praktizējošiem, bieži ir neadekvāti zemas, kas deformē permanentā grima tirgu! Permanentais grims ir uz vairākiem gadiem un tas nevar maksāt  ne 70 ne pat 100 eiro par procedūru! Lai veiktu šo procedūru drošos, higiēniskos apstākļos meistaram ir jāīrē atbilstošas telpas, jāinvestē tehnoloģijās, dažādos materiālos un tai skaitā ik pa laikam jāapgūst jaunas zināšanas un prasmes. Semināri, kongresi maksā ļoti dārgi.

Rūpīgi izvēlieties savu speciālistu. Tā ir jūsu seja, jūsu veselība, neriskējiet ar to!
 

A.c. Laima Čakstiņa

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu