Pasaules čempionāta rallijkrosā rīkotāji publicē kalendāru pagaidām bez Latvijas posma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia" Biķernieku trasē
Pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia" Biķernieku trasē Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta rallijkrosā rīkotāji trešdien publicējuši nākamās sezonas kalendāru, kurā pagaidām nav atrodams Latvijas posms, tomēr sacensības atkal tiks aizvadītas Portugālē un Vācijā, vēsta organizatoru mājaslapā pieejamā informācija.

2019./20.gada sezonā braucējiem būs jāaizvada 11 posmi, starp kuriem iekļauts arī Vācijas un Portugāles etaps. Vācijā sportisti spēkosies slavenajā Nirburgringas trasē, bet Portugālē cīņas paredzētas Montalegres trasē. Tikmēr diviem posmiem vēl nav noteikts datums, un viens no tiem ir devītais etaps, kas parasti norisinājās Latvijā.

Šī posma norise paredzēta no 19.-20.septembrim, bet rīkotājvalsts tiks atklāta tuvākajās nedēļās pēc Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Sporta padomes gala lēmuma.

Tāpat ar Abu Dabi posmu nākamā sezona netiks atklāta, bet gan noslēgta, jo sacīkstes šajā pilsētā pārceltas uz kalendāra beigām - priekšpēdējais posms. Pasaules čempionātam rallijkrosā paralēli aizvien turpinās noritēt Eiropas čempionāta rallijkrosā - "SuperCar" un "Super 1600" - klašu sacīkstes, kā arī "Cooper Tires" turpinās atbalstīt RX2 sacensības.

2020.gadā rallijkrosa faniem būs arī pirmā iespēja darbībā vērot elektroautomašīnas, kas startēs dažos no Eiropas čempionāta etapiem. Šī pilotprojekta nosaukums būs "Projekt E".

Nākamā sezona sāksies 18. un 19.aprīlī Spānijas ziemeļos Katalonijā, bet noslēgsies Keiptaunā 14. un 15.novembrī, kas līdz pat 2021.gadam uzņems sezonas pēdējo posmu.

Portugāle pasaules čempionātu rallijkrosā uzņems pēc gada pārtraukuma, un otrais posms tajā norisināsies 2. un 3.maijā. Trešais etaps no 16. līdz 17.maijam paredzēts Beļģijā, pēc nepilna mēneša braucēji spēkosies Norvēģijā, bet jūlija sākumā piekto posmu paredzēts aizvadīt Zviedrijā.

Sestais etaps paredzēts no 18. līdz 19.jūlijam, bet tā norises vieta vēl nav zināma, septītais paredzēts 1. un 2.augustā Nirburgringas trasē, astotais mēnesi vēlāk Francijā, bet par devīto etapu, kas paredzēts no 19.-20.septembrim, skaidrības vēl nav. Tiesības rīkot šo posmu, teorētiski vēl saglabā Latvija, lai arī šogad izskanēja runas, ka valdība vairs nepiešķirs vairākus simtus tūkstošus, lai nosegtu licences maksu.

Kādreizējais sezonas pirmais posms Abu Dabi nākamgad paredzēts 30. un 31.oktobrī.

Gandarīts par gaidāmo sezonu bija kompānijas IMG vecākais motorsporta viceprezidents Pols Belamī. "Pasaules čempionāts rallijkrosā turpina plaukt. Esam veikuši perfektu savienojumu - tradicionālās rallijkrosa trases un pavisam jaunas vietas 2020.gadā."

"Pērn pievienojām Beļģijā esošo Spā trasi un Abu Dabi posmu, bet nākamgad "ģimenei" pievienosies arī Nirburgringa. Par atlikušajiem diviem posmiem drīzumā vēl informēsim," teica Belamī. "Tāpat esam gandarīti, ka pirmās sacensības tiks aizvadītas ar elektroautomobīļiem, kas tikai parāda, cik ļoti mēs atbalstām pasauli un klimatu."

Sacensību kalendārs RX2 un "Projekt E" sacensībām tiks paziņots vēlāk.

Latvijas posma nākotne kalendārā ir miglā tīta. Jau jūnijā tika ziņots, ka pēc sarunām ar Latvijas valdību un pasaules čempionāta rīkotājkompāniju IMG ir izveidojusies situācija, kuras rezultātā Latvija var zaudēt vietu sacensību kalendārā.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē notika jau ceturto gadu pēc kārtas. Posms Latvijā divus gadus saņēma balvu kā vislabāk sarīkotās pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Gada balvu sportā nominācijā "Gada sporta notikums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu