Kučinskis: solījumi, ar kuriem deputāti "nopirka" vietas Saeimā, nav izpildāmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Māris Kučinskis.
Saeimas deputāts Māris Kučinskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Solījumi, ar kuriem koalīcijas deputāti "nopirkuši" vietas parlamentā, nav izpildāmi, Saeimas debatēs par 2020.gada valsts budžeta projektu izteicās Saeimas deputāts, ekspremjers Māris Kučinskis (ZZS).

"Šis budžets ir apliecinājums tam, ka visi solījumi, par ko ļoti daudzi nopirka vietas šajā parlamentā, vienkārši nav izpildāmi," pauda bijušais valdības vadītājs.

"Un realitāte ir pavisam skarba - šodien jūs nākat tribīnē un lepojaties ar to, ka jums izdevās vienoties. Brīnišķīgi, ar ko arī apsveicu!" ironizēja Kučinskis.

Politiķis arī aicināja Mārtiņu Bondaru (AP) kā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju kopīgi organizēt līdzekļu avotu meklēšanu, lai nodrošinātu solīto atalgojuma pieaugumu mediķiem.

Vienlaikus Kučinskis atzina, ka nodokļu sloga necelšanu, viņaprāt, pozitīvi novērtēs daudzi iedzīvotāji.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē pirmajā lasījumā atbalstīja valsts budžeta projektu 2020.gadam.

Nākamā gada budžeta projektā konsolidētie budžeta ieņēmumi prognozēti 9,89 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - desmit miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2019.gada budžetu, nākamgad ieņēmumi augs par 717,1 miljonu eiro, bet izdevumi - par 610,1 miljonu eiro.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2020.gadā prognozēti 6,88 miljardi eiro un izdevumi plānoti 7,22 miljardi eiro. Valsts pamatbudžeta izdevumu palielinājums, salīdzinot ar 2019.gada plānu, ir 400 miljoni eiro jeb 5,9%. Izdevumu palielinājums ir 325,2 miljoni eiro, kas paredzēts izdevumiem valsts pamatfunkciju finansēšanai.

Valsts speciālā sociālās apdrošināšanas budžeta ieņēmumi un izdevumi prognozēti attiecīgi 3,2 miljardi eiro un 2,97 miljardi eiro. Valsts speciālā budžeta izdevumu palielinājums pret 2019.gada plānu ir 211,2 miljoni eiro jeb 7,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu