Vīrietis nodzīvo 18 gadus, nepamanot, ka viņam degunā iesprūdusi marihuāna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BMJ case reports

Marihuānas maisiņu no vīrieša deguna ārsti izņēma pēc tam, kad 48 gadu vecais vīrietis pie viņiem vērsās ar sūdzību par galvassāpēm.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “BMJ Case Reports”, rakstīts, ka kompjūtertomogrāfijas attēlos ārsti vīrieša labās puses deguna dobumā pamanīja cietu un pelēku masu. Iztaujājot vīrieti, atklājās, ka iepriekš viņš ir piedzīvojis vairākas deguna infekcijas un jutis nāsī aizsprostojumu.

Ārsti šo masu dēvē par rinolītu jeb degunakmeni. Tas veidojas, kad kalcijs un citi minerāli apaug ap kādu svešķermeni degunā. Kad ārsti no vīrieša deguna izvilka šo svešķermeni, izrādījās, ka tā ir gumijas kapsula, kurā iekšā atrodas marihuānas atliekas.

Marihuāna
Marihuāna Foto: Pixabay

Beigās viss tapa skaidrs. Pacients atminējās pirms 18 gadiem notikušu incidentu, kamēr viņš atradies cietumā. Vizītes laikā viņa draudzene viņam slepus iedeva maisiņu ar nelielu marihuānas daudzumu. Lai ienestu to cietumā, vīrietis to iebāza degunā.

“Par spīti veiksmīgajai “kontrabandai” vīrietis nejauši iegrūda maisiņu dziļāk degunā un kļūdaini nodomāja, ka to ir norijis. Rezultātā marihuānas maisiņš viņa nāsī palika 18 gadus. Cik zināms, šis gadījums ir pirmais, kurā rinolīts veidojies cietumā ienestas marihuānas dēļ,” rakstīja ārsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu