Pukinsks: Primāri jāapmaksā rēķini, kas saistīti ar Latvijas izlasēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Pukinsks
Edgars Pukinsks Foto: LETA

Uzreiz pēc Uzņēmumu reģistra (UR) pozitīvā lēmuma trešdien apstiprināt Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra Edgara Pukinska paraksta tiesības, primāri jāapmaksā ar izlasēm saistītie rēķini, sarunā ar portālu TVNET pastāstīja šībrīža organizācijas ikdienas darba vadītājs.

Kopš 17.oktobra LFF bija bez paraksttiesīgas personas, jo ārkārtas kongresā biedri lēma par organizācijas līdzšinējā prezidenta Kaspara Gorkša atstādināšanu no amata. Savukārt kopš šī gada 17.jūlija LFF bija arī bez ģenerālsekretāra.

22.oktobra LFF valdes ārkārtas sēdē ar vienbalsīgu lēmumu ģenerālsekretāra amatā iecēla Pukinsku, kurš identiskus pienākumus pildīja no 2018.gada aprīļa līdz šī gada 17.jūlijam.

"Šobrīd pārskatu visus līgumus, dokumentus, rēķinus. Jāvērtē, kuri ir pamatoti. Vēlāk šodien bankā iesniegsim pieteikumu ar lūgumu man izsniegt piekļuvi LFF kontam. Tad arī tehniski būs iespējams maksājumus apstiprināt un veikt. Primāri apmaksāsim rēķinus, kas saistīti ar Latvijas izlasēm," sarunā ar TVNET sacīja LFF ģenerālsekretārs.

Viņš arī pauda, ka vispirms LFF apmaksās rēķinus par pēdējo pāris nedēļu pasākumiem, kuri jau aizvadīti, bet to nodrošinātāji piekrituši pagaidīt atlīdzību.

Rēķinu caurskatīšana un apmaksa esot pienākumi, ko Pukinsks veic ārpus darba laika. Pamatpienākumi joprojām ikdienā ir tikšanās ar dažādu iestāžu vadītājiem, lai atjaunotu LFF ikdienas darbu.

Līdz 8. novembrim federācijai jāiesniedz visi nepieciešami dokumenti arī Valsts ieņēmumu dienestam (VID). Aizvadītajā ārkārtas kongresā publisku rezonansi ieguva iepriekšējos gados organizācijā realizētā prakse, darbiniekiem lielas naudas summas izmaksājot uz dāvinājuma līgumu pamata.

Pukinsks TVNET uzsvēra, ka darbs pie šī jautājuma atrisināšanas rit raiti, tāpēc nebūšot jālūdz VID termiņa pagarinājums.

Nākamā gada aprīlī plānotas LFF prezidenta vēlēšanas. Līdz tam laikam Pukinsks noteicis vairākas LFF prioritāros darbus, kuros ietilpst atjaunot pilnvērtīgu finanšu nodaļas darbu un procesus, sākt 2020.gada budžeta izveidi, turpināt sadarboties ar Valsts ieņēmumu dienestu aktuālo jautājumu risināšanā, stiprināt LFF kā komandas darbu (pilnveidot procesus, kritiski izvērtēt paradumus), apstiprināt statūtus un organizēt ārkārtas kongresu šim mērķim, organizēt valdes un prezidenta vēlēšanu procesu, atjaunot uzticību stratēģisko partneru acīs - Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA), Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) u.c., kā arī nodrošināt stabilitāti LFF iekšienē un sadarbībā ar partneriem. 

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Pēc LFF statūtiem, nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2020.gadā, līdz ar to līdz aprīlim organizācija strādās, visticamāk, bez prezidenta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu