Publiski nosauktie Latvijas Bankas prezidenta amata kandidāti varētu uzņemties šo amatu, pauž Kariņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Publiski izskanējušie Latvijas Bankas prezidenta amata kandidāti varētu uzņemties šo amatu, ceturtdien aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Līdz šim aktīvāk ar potenciālajiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu komunicē nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kuras valde līdz šim tikusies ar Latvijas Bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku un bijušo Finanšu ministrijas valsts sekretāri Sanitu Bajāri. Pēc tikšanās ar nacionālās apvienības pārstāvjiem abi pauduši gatavību pretendēt uz šo amatu. Šodien politiskais spēks tiekas ar trešo izskanējušo pretendenti - Fiskālās disciplīnas padomes locekli Innu Šteinbuku.

Kariņš stāstīja, ka viņš jau pirms vairākām nedēļām rosināja koalīcijas partneriem iekšēji diskutēt par Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu un atsevišķi partneri to sākuši darīt. Premjers piebilda, ka koalīcijā jautājums par nākamo Latvijas Bankas prezidentu nonāks tuvākajās nedēļās.

Vienlaikus Ministru prezidents pauda gandarījumu, ka gandrīz visi publiski izskanējušie vārdi ir "labi un kompetenti" eksperti, kas varētu uzņemties centrālās bankas vadību. "Ir svarīgi Latvijas Bankas prezidenta amatā atrast ekspertu ar labu reputāciju, kurš varētu pārņemt bankas vadību," teica Kariņš.

Premjers prognozēja, ka diskusijas par Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu būs sarežģītas, jo pretendentu vidū varētu būt vairāki spējīgi cilvēki. "Tas radīs grūtības izvēlēties - kuru no tiem apstiprināt amatā. Bet esmu pārliecināts, ka par kandidātu varēsim vienoties," atzina Kariņš.

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu