Latvijas jaunuzņēmumi aktīvi attīsta sadarbību ar Dienvidkoreju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Jaunuzņēmumu apmaiņas programma, kuru veicina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jaunuzņēmumu atbalsta nodaļa sadarbībā ar Kjongido provinces Dienvidkorejā valdību, uzņem apgriezienus. Trīs Latvijas jaunuzņēmumi ir devušies iepazīšanās vizītē uz Dienvidkoreju, savukārt novembrī divi šīs valsts jaunuzņēmumi tiks uzņemti Latvijā.

Sadarbība starp organizācijām sākās pirms diviem gadiem, kad Dienvidkorejas pārstāvji atbrauca uz Igauniju un Latviju, lai iepazītos ar vietējo jaunuzņēmumu ekosistēmu un tās politikas veidotājiem. Pēc vairāku vizīšu sērijas 2018. gada 14. februārī Seulā LIAA un Kjongido Provinces vadība parakstīja saprašanās memorandu par starpreģionālo ekonomisko sadarbību. Tā paša gada novembrī Dienvidkorejas delegācijas vizītes laikā Rīgā tika parakstīts rīcības plāns. Tajā ir minētas trīs galvenās darbības jomas.

Viena no jomām - abas puses izveido virtuālo biznesa atbalsta dienestu "Business Desk". Izmantojot tā pakalpojumus, Korejas jaunuzņēmumi, kā arī mazie un vidējie uzņēmumi var pieteikties informācijas saņemšanai par biznesa iespējām Latvijas tirgū un pieprasīt "matchmaking" atbalstu jeb savešanu kopā ar īstajiem partneriem otrā valstī.

Jaunuzņēmumu apmaiņas programmas veicināšana ar mērķi popularizēt abu valstu jaunuzņēmumu komūnu, kā arī veicināt pieredzes apmaiņu tehnoloģiju un inovāciju jomā;

Tāpat tiek minēta iespēja piesaistīt IT speciālistus Latvijai, jo Dienvidkorejā ir vairāk programmētāju kā darbavietu viņiem, tāpēc šī ir laba iespēja iegūt pieredzi, strādājot uzņēmumā Eiropas Savienības valstī.

No 29. oktobra līdz 4. novembrim trīs Latvijas jaunuzņēmumi - "PLG Medical", "Energo Plus" un "SummarizeBot" - viesojas Seulā, lai piedalītos īpašā jaunuzņēmumu tūrē. Programmas ietvaros Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvji piedalās "G-Fair Korea 2019" biznesa izstādē, apmeklēs lielākos tehnoloģiju un inovācijas centrus - "Samsung Innovation Museum", "Gyeongi Center for Creative Economy & Innovation" -, kā arī tiksies ar riska kapitāla investoriem un nozares līderiem.

Latvijas puse organizēs līdzvērtīgu programmu diviem Dienvidkorejas jaunuzņēmumiem, kas norisināsies novembrī, kad Rīgā notiks "Digital Freedom Festival". Tad arī plānots organizēt Latvijas ekosistēmas iepazīšanās tūri, kuras laikā Dienvidkorejas jaunuzņēmumu pārstāvjiem būs iespēja nodibināt kontaktus ar šejienes jaunuzņēmumu kopienu, tehnoloģiju entuziastiem un potenciālajiem biznesa partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu