Lielajā ģildē solokoncertu sniegs pianiste Eliso Virsaladze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Eliso Virsaladze
Eliso Virsaladze Foto: publicitātes

1. decembrī, svētdien, Lielajā ģildē plkst 18 ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pianiste Eliso Virsaladze, izpildot P.Čaikovska, R.Šūmaņa un S. Prokofjeva skaņdarbus.

2. un 3. decembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Ērģeļu zālē notiks bezmaksas meistarklases.

Eliso Virsaladze ir ar spēcīgu harismu un hipnotizējošu enerģiju apveltīta pianiste, kuras interpretācijas ir kļuvušas par etalonu. E.Virsaladzes klavierspēlei ir dziļas tradīcijas - uzaugusi Tbilisi, viņas pirmā skolotāja bija vecmāmiņa - profesore Anastasija Virsaladze, pie kuras mācījās tādi izcili pianisti kā Ļevs Vlasenko, Dmitrijs Baškirovs un citi. Pianiste pilnveidoja savu meistarību P.Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā pie profesora Heinriha Neihauza un Jakova Zaka, kur jau vairāk nekā 50 gadus turpina nododot zināšanas saviem skolniekiem. Viņa ir P.Čaikovska konkursa laureāte Maskavā (1962) un uzvarējusi R.Šūmaņa konkursā Cvikau (1966). Kopš 1967. gada pianiste pasniedz Maskavas konservatorijā, no 1995.gada līdz 2011. gadam pasniedza Minhenes Mūzikas un mākslas universtiātē Vācijā. Viņas studentu vidū ir daudzi starptautisku konkursu laureāti: B. Berezovskis, A. Volodins, J.Kacnelsons, D.Šiškins u.c. Pirmā pianiste, kura Padomju Savienībā nospēlēja visus V.A.Mocarta klavierkoncertus. Kopš 1966. gada Eliso Virsaladze sniedz  neskaitāmus koncertus, kā arī uzstājas ar starptautiski atzītiem orķestriem J. Svetlanova, K. Kondrašina, R. Mutti, J. Temirkanova, K. Sanderlinga, u.c. vadībā. Pianistes repertuārā nozīmīgu vietu ieņem arī kamermūzika; partneru vidū ir čelliste Natālija Gūtmane, Borodina un Taņejeva kvarteti u.c. Piedalās starptautiski prestižos konkursos žūrijas sastāvā. Daudzi no viņas izpildījuma šedevriem ir ierakstīti un bieži skan pasaules labākajos klasisko radio un televīzijas kanālu ēterā.

S. Rustaveli Gruzijas PSR Valsts prēmijas laureāte (1983). PSRS Tautas skatuves mākslinieks (1989). Krievijas Federācijas Valsts balvas laureāte (2000). Krievijas Mākslas akadēmijas Goda loceklis (2017).

Koncertu organizē koncertaģentūra "Impresario Baltica".

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu