Trauku mašīnas iegāde – populārākie mīti un patiesība

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šodienas dinamiskajā dzīves ritmā un plašajā piedāvājumu klāstā, ikviens grib dzirdēt pārliecinošus un skaidrus argumentus, pirms pieņemt gala lēmumu par jebkuru mājsaimniecībai nozīmīgu pirkumu. Tādēļ viens no pasaulē pazīstamākajiem un Eiropā lielākajiem sadzīves tehnikas ražotājiem BEKO nolēmis atspēkot izplatītākos mītus par trauku mazgāšanas mašīnām un to lietošanu. Jāpiebilst, ka šī ražotāja radītās jaunās paaudzes trauku mašīnas, kas drīzumā būs nopērkamas vairāk nekā 100 pasaules valstīs, jau tagad ir pieejamas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Taupīt var arī ekoloģiski

Domājot, ko tad var ietaupīt, izmantojot BEKO sērijas iekārtas, kā pirmais būtu jāmin mīts, ka trauku mašīnas nav ekonomiskas. Proti, tās šķietami patērē daudz elektroenerģijas un ūdens, reizē vēl nodarot kaitējumu dabai.

Te nu jāatzīst, ka BEKO var lepoties – ne tikai trauku mazgājamās mašīnas, bet pilnīgi visas viņu iekārtas ir izstrādātas, rūpējoties par dabas aizsardzību un saskaņā ar standartu ISO 14001.

Pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, BEKO zīmola trauku mazgājamās mašīnas radītas tā, lai katrs mazgāšanas cikls patērētu pēc iespējas mazāk ūdens, nodrošinot vienlaicīgi visaugstāko darba efektivitāti. Tādēļ šīs sērijas iekārtas patērē vien deviņus litrus** ūdens vienā mazgāšanas ciklā. Savukārt, mazgājot analoģisku trauku daudzumu ar rokām, tiek patērēti aptuveni 90 litri*. Četru cilvēku ģimene viena gada laikā šādā veidā var ietaupīt apmēram 150 eiro. Tāpēc droši var apgalvot, ka BEKO radītās ierīces ir gan ekoloģiskas un ekonomiskas.

Vietas pietiks visiem traukiem

Populārākais mīts, ko apgāž BEKO iekārtas, ir tāds, ka trauku mazgājamā mašīnā it kā nav iespējams vienlaikus nomazgāt lielus šķīvjus, katlus vai paplātes un, piemēram, augstas glāzes. Proti, ierīces funkcionalitāti ierobežo tās plauktu izvietojums. Šim nolūkam BEKO trauku mašīnās ir veikta virkne ar uzlabojumiem, kas to lietošanu padara daudz ērtāku un parocīgāku par analogiem ražojumiem.

Piemēram, “Acrobat” funkcija ļauj regulēt trauku mazgājamās mašīnas augšējo grozu pat tad, kad tas ir pilns. Krūžu un plauktu augstuma regulēšana sniedz iespēju maksimāli efektīvi izmantot ierīcē pieejamo telpu (jo augstas glāzes vai mazākas krūzes, piemēram, var novietot vienu uz otras). Atsevišķi trauku mašīnu modeļi pat ir aprīkoti ar daudzfunkcionālu trešo grozu, kurā var ērti ievietot mazgāšanai paredzētos galda piederumus, mazās espresso tasītes vai citus mazāka izmēra priekšmetus.

Foto: Publicitātes foto

Cepešpannas parasti ir taukainas un ļoti netīras, kā arī ļoti neparocīgi attīrāmas – gan mazgājot ar rokām, gan trauku mazgājamā mašīnā. Šim nolūkam BEKO iekārtās ir uzstādīti speciāli turekļi, ar kuru palīdzību bez kādām problēmām var ievietot līdz pat trijām netīrām cepešpannām. Mazgājamās mašīnas komplektam pievienotais speciāls groziņš atvieglo augsto glāžu mazgāšanu. Groziņu viegli var ievietot trauku mašīnā, bet tā konstrukcija garantē, ka groziņā ievietotie stikla izstrādājumi netiks bojāti mazgāšanas laikā. Un visbeidzot – iekārtas balsteņu regulēšanas funkcija ļauj radīt papildu vietu mašīnas grozā lielāku trauku (piemēram, katlu) ievietošanai.

Priekšroka tiek dota drošībai un kvalitātei

BEKO zīmols pieder tiem sadzīves tehnikas ražotājiem, kuriem rūp savas produkcijas lietotāju drošība. Piemēram, “Water Safe” sistēma ir radīta speciāli tam, lai cīnītos pret nejaušu ūdens noplūdi un tai sekojošo telpas applūšanu. Noteces gadījumā ūdens padeve trauku mašīnai vienkārši tiek automātiski atslēgta. Savukārt “bērnu piekļuves bloķēšanas funkcija” ļauj bloķēt pogas un slēdžus. Jo īpaši gadījumos, kar ar tiem var spēlēties bērni. Tāpat šī funkcija novērš iestatījumu nojaukšanu, nejauši pieskatoties LCD displejam ierīces darba laikā.

Viena no modernākajām funkcijām ir “GlassShield” sistēma, kas izveidota speciāli stikla traukiem. Ņemot vērā to trauslo raksturu, ir radīta tehnoloģija, kas ne tikai efektīvi saudzē visus stikla traukus, bet arī 20-kārtīgi pagarina to lietošanas laiku. Pagriežot “GlassShield” uzgriezni, to var iestatīt atbilstoši mājā esošajam ūdens cietības līmenim, un automātika katru reizi piemēros trauku mašīnu, lai varētu sasniegt labākos mazgāšanas rezultātus.

Pieskaroties žāvēšanas tēmai, kas ir aktuāla ikvienai akurātai mājsaimniecei, ir jāteic, ka, pateicoties “SteamGloss” tehnoloģijai, BEKO trauku mašīnās nomazgātie virtuves piederumi un/vai trauki patiešām spīd kā jauni. Pēc izņemšanas no mašīnas tos var uzreiz novietot paredzētajā vietā – neraizējoties par to, ka uz galdauta vai skapī parādīsies mitri plankumi. Šāds efekts tiek panākts, izmantojot siltumu, kas atrodams trauku mašīnas kameras iekšienē visa mazgāšanas cikla beigās.

Foto: Publicitātes foto

BEKO jaunākās sērijas trauku mazgājamās mašīnas tiek apzīmētas ar augstāko žāvēšanas klasi “A”. Turklāt efektīvā “SteamGloss” tehnoloģija papildus lieliskiem žāvēšanas rezultātiem ļauj arī saglabāt ierīces energoefektivitātes klasi “A+++”, kas pats par sevi jau ir ieguvums ikvienai mājsaimniecībai. Nemaz nerunājot par apkārtējās vides saudzēšanu, kas ir ļoti svarīga BEKO korporatīvās filozofijas daļa.

Vieta telpā atradīsies vienmēr

Apgāžot plaši izplatīto mītu, ka trauku mašīnai virtuvē nepietiks vietas, jāteic, ka BEKO konstruktori piedāvā vairākus risinājumus, kas atvieglo šo iekārtu ievietošanu pat visšaurākajā un mazākajā telpā. Noņemamā virsma un 45cm plato iekārtu lielā izvēle ļauj uzstādīt trauku mazgājamo mašīnu šauro virtuves skapīšu vietā.

Foto: Publicitātes foto

Vēl vairāk – ja runa ir par iebūvējamām virtuves iekārtām, tad speciālās slīdes eņģes ļauj pielāgot trauku mašīnu jebkurām virtuves mēbelēm. Savukārt fakts, ka BEKO iekārtas darba laikā rada ļoti zemu troksni, ļauj tās izmantot arī ļoti mazās virtuvītēs un pavisam nelielos dzīvokļos.

Ar rokām jāmazgā nebūs

Tāpat plaši izplatīts ir mīts, ka trauku mašīnas nepietiekami kārtīgi nomazgā traukus un pēc tam tie tik un tā jāpārmazgā ar rokām. “BEKO Superia” sērijas iekārtas lieliski apgāž šo mītu, jo tās ir aprīkotas ar “AquaIntense” tehnoloģiju, kas nodrošina ļoti precīzu un pilnvērtīgu trauku tīrīšanu.

Speciālā mazgāšanas sprausla, ko izstrādājis pazīstamais sadzīves tehnikas ražotājs, sasniedz pat visnetīrāko trauku spraugas. Šīs tehnoloģijas efektīvākai izmantošanai ir pārvietojams papildu mazgāšanas rāmis, kas uzstādīts trauku mašīnas pašā apakšā. Pateicoties tam, iekārta vēl labāk nomazgā visu, kas tajā ir ievietots, neizlaižot nevienu stūrīti vai spraugu. Šis risinājums, kopā ar uzlaboto sprauslu, ļauj iegūt patiešām tīrus traukus, ietaupot pat visprasīgākās mājsaimnieces laiku.

Rūpējoties par patiesu tīrību

Taču tas vēl nav viss. Apzinoties, ka dzīve mēdz pārsteigt un bieži gadās, ka ar divām vai trijām mazgāšanas programmām var izrādīties par maz, BEKO eksperti ir izveidojuši astoņas dažādas mazgāšanas programmas, ļaujot vieglāk tikt galā ar dažāda veida traukiem vai trauku netīrības pakāpēm.

Foto: Publicitātes foto

Piemēram, “Auto 45-65°C” programma pati automātiski piemēro mazgāšanas parametrus, un lietotājam vispār nekas nav jādomā vai jādara, bet “Fast+” funkcija lieti noder tad, kad ir ļoti maz laika. Pēc tās ieslēgšanas mazgāšanas process notiek ievērojami ātrāk, gandrīz trīs reizes samazinot mazgāšanai nepieciešamo laiku, vienlaikus saglabājot maksimālu mazgāšanas efektivitāti. Vairs nav arī jāgaida, līdz tiks pilnībā piepildīta visa trauku mazgājamā mašīna, lai to iedarbinātu. Traukus var izkārtot brīvi pēc saviem ieskatiem, izmantojot iespēju tos mazgāt arī tad, kad mašīna ir pustukša.

Savukārt “Quick & Shine 60°C” vispār ir unikāla BEKO trauku mašīnu programma. Tā ir visātrākā pilnā programma enerģijas klasē “A” (ilgst tikai 58 minūtes), un tāpēc ir ideāli piemērota ikdienas lietošanai. Vēl pie “ātrajām” programmām var pieskaitīt “Mini 30 programmu”, kas ir paredzēta viegli netīru trauku un stikla piederumu mazgāšanai. Pati mazgāšana ilgst tikai 30 minūtes 35°C temperatūrā, taupot gan laiku, gan enerģiju – ko ikvienā kārtīgā mājsaimniecībā noteikti atradīsies kur novirzīt.

No programmām īpaši ir vērts pieminēt vēl divas, ar ko šīs iekārtas izceļas citu līdzīgu ražojumu starpā. Tā ir “BabyProtect” programma, kas paredzēta tam, lai mazuļiem nodrošinātu ideāli tīrus un no mikrobiem brīvus traukus. Šajā programmā tiek izmantota intensīva mazgāšana apvienojumā ar karstu skalošanu, lai panāktu maksimālu trauku higiēnu. Otra ir pašas trauku mašīnas tīrīšanas programma “P0”, kas nodrošina, ka ātri un ekonomiski tiek iztīrīta iekārtas iekšpuse. Tādā veidā trauku mašīna pēc mazgāšanas vienmēr paliek tīra – nodrošinot arī higiēnu un patīkamu smaržu iekārtas iekšienē.
Vairāk info te

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu