Seši slideni "Brexit" solījumi (3)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: Unsplash

Kādu laiku šķita, ka 2019.gada Helovīns varētu izvērsties patiesi baiss - tas bija ne pirmoreiz pārliktais "Brexit" termiņš, taču šoreiz britu premjers Boriss Džonsons kopš stāšanās amatā solīja panākt Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības, vienalga, ar vai bez vienošanās. Galu galā tā tomēr bija gaužām parasta diena, Apvienotā Karaliste ir ES sastāvā arī 1.novembrī, un "Brexit" termiņš atkal ir pagarināts.

"Brexit" krēslas zonā viena un tā pati frāze vienu dienu nozīmē vienu, bet otrā pavisam ko citu, bet dažkārt pat divas pretrunīgas lietas vienlaikus, raksta portāls "Politico.eu". Vēlētāji Lielbritānijā (un ne tur vien) pieraduši ar skepsi raudzīties uz politiķu solījumiem priekšvēlēšanu laikā, taču "Brexit" sāgas ēnā sabiedrības neuzticēšanās varētu sasniegt vēl nepieredzēti augstu līmeni.

Biežā lavierēšana starp pretrunīgām pozīcijām gan nav raksturīga tikai Lielbritānijas politikai, jo arī galvenais Briseles sarunvedējs Mišels Barnjē mainījis savu nostāju vairākos svarīgos jautājumos.

Portāls "Politico.eu" apkopojis vairākus slidenus "Brexit" solījumus.

Raksta turpinājums
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu