Oficiāli paziņots, kad notiks 2020.gada Rally Estonia

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Blackhole Studio

Kļuvuši zināmi Shell Helix Rally Estonia 2020 norises datumi. Nākamgad autosportistu un fanu vidū populārais rallijs norisināsies no 24. līdz 26. jūlijam.

2020.gadā Shell Helix Rally Estonia norisināsies jau desmito reizi. Datumi jau ir iekalti kalendārā un tas nozīmē, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) atpazīstamības veicināšanas sacensību dalībnieki uz cīņām pa ceļiem Tartu, Otepes, Elvas, Kanepi un Kambajas apkārtnē Igaunijas vidienē un Latvijas pierobežā sabrauks no 24. līdz 26. jūlija.

Kā norāda sacensību organizētāji, rallijs Estonia ir lielākais autosporta notikums Baltijas valstīs; tas arī ticis atzīts par labāko FIA Eiropas rallija čempionāta posmu. Ja pirmsākumos rallijs Estonia bija Igaunijas čempionāta posms, tad šobrīd tas ir vērienīgas sacensības ar tradicionāli vairāku WRC komandu un braucēju piedalīšanos. 

Foto: Blackhole Studio

"Līdzko tika publicēts 2020.gada WRC kalendārs, mēs sākām pārrunas ar WRC rīkotājiem un WRC komandām. Daudz iespēju nebija, jo mūsu skatījumā Rally Estonia ir kā izmēģinājuma sacensības pirms Somijas rallija. Mēs arī esam konstatējuši, ka tie WRC braucēji, kuri startē Igaunijā, ir ātri Somijā. Labākais piemērs ir 2019.gada pasaules čempioni Ots Tanaks/Martins Jarveoja, kuri divreiz uzvarējuši Igaunijā un divreiz palikuši nepārspēti arī Somijā," stāsta Shell Helix Rally Estonia direktors Urmo Āva un piebilst, ka rallijs Estonia jānotiek nedēļu pēc Safari rallija (WRC posms) un divas nedēļas pirms Somijas rallija, kas arī ir WRC posms. Pēc Āvas teiktā uzrunātās komandas norādījušas, ka 24.-26. jūlijs ir labākie datumi Shell Helix Rally Estonia norisei. Āva arī aicina nevilcināties un laikus padomāt par naktsmājām nākamā gada rallija norises vietu tuvumā.

Var piebilst, ka šogad sacensības apmeklējuši 52 234 skatītāji, bet 10 054 no tiem bija klāt atklāšanas ceremonijā Tartu piektdienas vakarā. Populārākais ātrumposms tikmēr bijis Rüa, kas pulcējis 20 075 skatītājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu