Pašmāju pagrīdes rokgrupai "Les Attitudes Spectrales" trešais studijas albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Les Attitudes Spectrales" pilnā sastāvā, koncertā
"Les Attitudes Spectrales" pilnā sastāvā, koncertā Foto: Solvita Veisa

Pašmāju alternatīvās mūzikas grupa "Les Attitudes Spectrales" 31. oktobrī laidusi klajā trešo studijas albumu. Grupa izziņo arī prezentācijas koncertu sestdien, 2. novembrī bārā "Aleponija" (Ernesta Birznieka-Upīša iela 22).

"Les Attitudes Spectrales" Latvijas pagrīdes mūzikas skatuvē zināma kopš 2014. gada, kad tā uzsāka koncertēšanu nelielos neatkarīgās mūzikas pasākumos Rīgā. Grupas kodols ir Juliens (FR) un Rūta (LV), kas katrs ar savu muzikālo skatījumu un bagāžu, rada kopīgus oriģinālmūzikas skaņdarbus. Sākotnējais plāns neiekļauties kādā konkrētā mūzikas stilā ar laiku tomēr rezultējās fuzz, psihedēliskā, garāžroka vai pankroka un reizēm arī akustiskā veidolā. Grupas dalībniekiem nav noteiktas lomas, ko var novērot koncertos, kuros raksturīga instrumentu maiņa starp grupas galvenajiem dalībniekiem. 

"Les Attitudes Spectrales" līdz šim dueta sastāvā ir izdevuši divus albumus – “Floral Wreck” (2014) un “Where’s My Ghost Milk” (2015). Abus iepriekšējos albumus iespējams noklausīties straumēšanas vietnēs. Tradicionāli visi šīs grupas albumi tiek izdoti 31. oktobrī, veļu laikā, un tāpēc arī jaunais albums “Vampire in the Summer” klajā nācis jau ceturtdien, 31. oktobrī.

Trešais studijas albums ir ar nedaudz atšķirīgu skanējumu, ko nosaka papildinājums grupas sastāvā - pievienojies bundzinieks Jānis (zināms no tādām grupām kā "Donēts", "Gultā ar Fantomasu"), un ģitārists Adrians (zināms kā bundzinieks no "Chomsky Chess Club", "Donēts", "Salt Wound", "Single Window"). Kopā ar Jāni grupa koncertē aptuveni pusotru gadu, bet šādā, četru mūziķu sastāvā līdz šim ir bijuši tikai daži koncerti.

Ieraksts taustāmā veidolā (CD un kasetes) būs pieejams ierobežotā apjomā albuma prezentācijas koncertā sestdien, 2. novembrī, Aleponijā. Novembra vidū plānoti daži koncerti ārpus Rīgas kopā ar grupu Donēts, par ko informācija sekos grupas Facebook vietnē, un albuma prezentācija noslēgsies 30. novembrī Tallinā, koncertējot kopā ar grupu "JARS" no Krievijas, pagrīdes mūzikas notikumu organizatora “Poor Life Choices” paspārnē.

Noklausies albumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu