Maskavas tiesa atstāj spēkā "ārvalstu aģenta" statusu Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondam (5)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: EPA/Scanpix

Tiesa Maskavā piektdien apstiprinājusi Krievijas Tieslietu ministrijas lēmumu atzīt opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vadīto Korupcijas apkarošanas fondu par "ārvalstu aģentu".

Tiesa noraidīja Navaļnija apelācijas prasību pret ministrijas lēmumu, kas balstīts uz 2012.gadā pieņemto likumu.

Tieslietu ministrija pamatoja savu 9.oktobrī pieņemto lēmumu ar faktu, ka fonds saņēmis līdzekļus no ASV uzņēmuma un Spānijas pilsoņa.

Fonds, kas veicis izmeklēšanu par daudzu Krievijas amatpersonu turības apšaubāmo izcelsmi, turpmāk būs pakļauts pastiprinātai uzraudzībai un tam oficiālos dokumentos būs jānorāda "ārvalstu aģenta" statuss.

Krievija sarakstu ar "ārvalstu aģentiem", kurus tur aizdomās par spiegošanu, sāka veidot 2012.gadā. Pēc iekļaušanas tajā daudzas nevalstiskās organizācijas ir pārtraukušas darbu Krievijā.

Navaļnijs pauda viedokli, ka Krievijas varasiestādes baidās no viņa vadītā Korupcijas apkarošanas fonda, jo tas atklājis pierādījumus par korupciju amatpersonu vidū.

Noskaidrots, ka Tieslietu ministrijas dokumentos minētā ASV kompānija pieder Krievijas pilsonim Mihailam Maslihovam, kurš apstiprinājis, ka pats personiski, nevis viņa kompānija, pārskaitījis fondam 50 ASV dolārus.

Savukārt Spānijas pilsonis Roberto Fabio Monda Kardenass nav paskaidrojis, kādēļ nolēmis pārskaitīt fondam 2000 dolāru.

Korupcijas apkarošanas fonda direktors Ivans Ždanovs sacīja, ka Spānijas pilsoņa ziedojums, visticamāk, ir provokācija, lai panāktu, ka fondam Krievijā tiek piešķirts "ārvalstu aģenta" statuss.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu