Pārkāpumu "degpunktā" taksometrs aizķer policistu un aizbēg (13)

Uzmanīgi pie Rīgas 41.vidusskolas
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēdējo divu mēnešu laikā pie Rīgas 41.vidusskolas notikuši divi satiksmes negadījumi, kuros cietuši bērni, vēsta interneta vietne Sadursme.lv.

Avāriju cēloņi var būt vairāki. Galvenie satiksmes infrastruktūras trūkumi gan esot novērsti, taču autovadītāji tāpat šeit turpina pārkāpt noteikumus, meklējot apbraucamos ceļus. Un kādas tam var būt sekas, redzams video, kurā iemūžināts brīdis, kad policists cenšas apturēt taksometru pēc pārkāpuma izdarīšanas, taču tiek aizķerts ar spoguli. Taksometra vadītājs no vietas aizbēga.

Jāteic, ka tas notika jau pēc diviem incidentiem ar bērniem. Pirmais notika 10.septembrī, kad satiksmes negadījumā cieta astoņus gadus veca meitene. Viņai pēc pirmās palīdzības sniegšanas hospitalizācija gan nebija nepieciešama. 

Šis negadījums pamudināja atbildīgos novērtēt drošības riskus šajā vietā un izrādījās, ka gājēju pārejas krāsojums uz netālu esošās Slokas ielas bija gandrīz pilnībā nodilis. Tāpat tika konstatēts, ka Skrīveru, Dārza un Konsula ielas tiek izmantotas sastrēgumu apbraukšanai, raksta Sadursme.lv un piebilst, ka sekojoši tika atjaunota "zebra" uz slokas ielas, bet Skrīveru ielas sākumā uzstādīta ceļa zīme "Iebraukt aizliegts".

Otrs negadījums ar bērnu notika oktobra sākumā, kādam autovadītājam mēģinot apbraukt sastrēgumu, izmantojot mazās ieliņas ap skolu. Arī šajā reizē došanās uz medicīnas iestādi nebija nepieciešama.

Kopš tā laika Skrīveru ielas un Jūrmalas gatves krustojumā dežūrē Rīgas Pašvaldības policijas ekipāža, tiesa, arī šis apstāklis autovadītājus neattur no pārkāpumiem. Un tas redzams augstāk pievienotajā video.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu