Brīvības ielas ugunsgrēkā cietusi arī mākslinieces Māras Rikmanes darbnīca

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vecmeistara darbnīcā: Māra Rikmane
Vecmeistara darbnīcā: Māra Rikmane Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī Rīgā, Brīvības ielā starp Ģertrūdes un Stabu ielām, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks dzīvojamā mājā, no kuras tika evakuēti 34 cilvēki. Nama augšējā stāvā jau vairākus gadus atrodas grafiķes un gleznotājas Māras Rikmanes (1939) darbnīca, kura diemžēl arī cietusi šajā ugunsgrēkā.

Sociālajā tīklā "Facebook" māksliniece raksta: "Manas darbnīcas viens tālākais stūris nodedzis, logi ir izsisti arī saliets un par interesantā gadījuma detaļām t.i., kas palicis pāri no gleznām, uzzināšu šodien pēcpusdienā, kad ar pārvaldnieka palīdzību cauri policijas kordonam varēšu tur ieskatīties."

Rikmane raksta, ka bija iecerējusi pēc savas jaunās dzejas grāmatas "Viens visā, viss vienā", kuras prezentācija plānota 4. novembrī turpat pāri ielai Centrālās Rīgas pilsētas bibliotēkas telpās, aicināt viesus uz savu darbnīcu, taču tagad šis plāns jāatceļ. 

"Biju nolēmusi cilvēkus aicināt pārnākt pāri ielai, lai iepazīstinātu ar savu "alter ego" - gleznām un grafikām, tomēr pasākuma otrā daļa atkritīs, jo Brīvības ielā 68 ir izcēlies pirmās pakāpes ugunsgrēks," viņa raksta.

Atgādinām, ka gada sākumā TVNET viesojās Rikmanes darbnīcā. Intervija ar mākslinieci lasāma šeit.

Jau ziņots, ka ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 210 kvadrātmetri, tostarp 150 kvadrātmetru platībā dega ēkas kāpņu telpa pa visiem stāviem, 10 kvadrātmetru platībā - telpas otrajā stāvā, bet 50 kvadrātmetru platībā - jumts un bēniņi.

Foto: Vecmeistara darbnīcā: Māra Rikmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu