Vācijas aktīvistu kuģis Itālijā nogādājis 88 nelegālos imigrantus (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Eye" kuģis "Alan Kurdi" Itālijā Taranto ostā svētdien krastā izsēdinājis 88 nelegālos imigrantus,  pavēstīja organizācijas pārstāvis sakariem ar presi Gordens Islers.

Kuģis  nedēļu gaidīja atļauju piestāt kādā ostā. Itālijas Iekšlietu ministrija piektdien paziņoja par ostas izraudzīšanos, kur aktīvistu kuģis var izsēdināt nelegālos imigrantus, kurus tas uzņēma Lībijas piekrastē.

Vācija un Francija apliecinājušas, ka uzņems 60 kuģa pasažierus. Portugāle un Īrija piekritušas uzņemt attiecīgi piecus un divus.

Itālija un Malta migrantu pārvadātāju kuģiem savās ostās ļauj piestāt vienīgi tad, ja citas Eiropas Savienības valstis ir piekritušas uzņemt aktīvistu kuģu pasažierus.

Itālijas iepriekšējās valdības laikā tika pieņemti stingri likumi, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem nelegālos imigrantus.

Iepriekšējais Itālijas iekšlietu ministrs un partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Jaunā Itālijas valdība, kurā "Līga" vairs nav pārstāvēta, pret aktīvistu darbību izturas pielaidīgāk.

Kuģis "Alan Kurdi" ir nosaukts trīsgadīgā Sīrijas kurdu bēgļa  Alana Kurdi vārdā. Viņš 2015.gadā noslīka Turcijas piekrastē, apgāžoties laivai, kurā bēgļi devās uz Grieķiju. Noslīkušā zēna fotogrāfijas šokēja visu pasauli un vēlreiz parādīja, cik nopietna problēma ir Sīrijas pilsoņkara izraisītā humānā krīze.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu