Partijām paredzēto budžeta naudu rosina pārdalīt citām vajadzībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Opozīcijas deputāti rosina politiskajām organizācijām nākamā gada budžetā paredzētos līdzekļus pārdalīt citām vajadzībām.

Jau iepriekš aktīvi kritizējot ideju no nākamā gada būtiski palielināt valsts līdzekļu apmēru partijām, Saeimas opozīcijas deputāti iesnieguši priekšlikumus nākamā gada budžetam, daudzu vajadzību finansēšanai piedāvājot pārdalīt līdzekļus no aptuveni četriem miljoniem eiro, kas paredzēti politisko organizāciju finansēšanai.

Piemēram, partijas "Saskaņa" frakcija iesniegusi vienotu priekšlikumu par visas politiskajām organizācijām paredzētās naudas pārdalīšanu mediju darba samaksas paaugstināšanai.

Deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) piedāvā 89 800 eiro no jaunā partiju finansēšanas modeļa rosina pārdalīt pašvaldībām, lai nodrošinātu papildu līdzekļus sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā ar ģimenēm un bērniem.

Savukārt parlamentārietis Andrejs Klementjevs (S) rosina par partijām paredzēto naudu pakāpeniski atjaunot piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām personām, kurām tās tikušas pārtrauktas 2012.gadā.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2020.gada valsts budžeta projekta, vidēja termiņa budžeta ietvara 2020., 2021. un 2022.gadam likumprojekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi 324 priekšlikumus.

Parlamentā aģentūru LETA informēja, ka Valsts budžeta likumprojektam iesniegti 77 priekšlikumi, bet vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojektam - 56 priekšlikumi. Savukārt 26 likumprojektiem, kas saistīti ar valsts budžetu, iesniegts 191 priekšlikums. Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta komisija nosūta atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam.

Par valsts budžeta virzību Saeimā atbildīgā Budžeta komisija pēc valdības atzinuma saņemšanas darbu pie iesniegto priekšlikumu izvērtēšanas plānojusi sākt 7.novembrī, informēja Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu