Lietuvā sākas starptautiskās militārās mācības "Geležinis vilkas"

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Armīns Janiks, Aizsardzības ministrija

Lietuvā pirmdien sākušās plašas starptautiskās militārās mācības "Geležinis vilkas" ("Dzelzs vilks"), kurās piedalās 4000 karavīru un gandrīz tūkstotis militārās tehnikas vienību gan no pašas Lietuvas, gan vēl desmit NATO dalībvalstīm, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Mācībās Švenčoņu rajona Pabrades militārajā poligonā karavīri divas nedēļas trenēsies plānot un veikt uzbrukuma un aizsardzības operācijas.

To gaitā tiks novērtēta Jonavas rajona Ruklā dislocētā NATO starptautiskā bataljona gatavība sadarboties ar Lietuvas Bruņoto spēku brigādes "Geležinis vilkas" štābu, kā arī Birutes un Aļģirda bataljonu gatavība plānot un nodrošināt aizsardzību un sadarbību kopīgās operācijās ar sabiedrotajiem un partneriem.

Saistībā ar šīm mācībām jau kopš svētdienas pa Lietuvas ceļiem norisinās karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās no pastāvīgās dislokācijas vietām Alītā un Ruklā, kas turpināsies arī otrdien. Pašas mācības ilgs līdz 18.novembrim, bet karavīri un tehnika dislokācijas vietās atgriezīsies laikā no 18. līdz 22.novembrim.

Mācībās piedalīsies karavīri no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Čehijas, Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Lielbritānijas, Portugāles un ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu