Hārtlijs par Merzļikina debiju NHL: Tas ir kā mest monētu

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL) var salīdzināt ar monētas mešanu - rezultāts var būt vai nu ļoti labs, vai pavisam slikts. To pirms debijas mača pasaules hokeja Mekā latvietim Elvim Merzļikinam teicis arī Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

25 gadus vecais Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Merzļikins NHL debitēja naktī uz 6.oktobri pret Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību. 

Latvijas vārtu vīram gan šī spēle bija ļoti neveiksmīga, jo viņš kapitulēja septiņas reizes. Pēdējo ripu viņa sargātajā cietoksnī iemeta tieši Bļugers.

"Regulāri sazinos ar Elvi. Pirmā spēle NHL vienmēr ir salīdzināma ar monētas mešanu. Kā spēlēt papildlaiku līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Rezultāts būs ļoti labs vai gaužām slikts. To viņam arī pateicu," uz TVNET jautājumu lūgt novērtēt Merzļikina debiju atbildēja Hārtlijs.

"Elvis ir karotājs. Pretspēlētāji guva vārtus ar izcili precīziem metieniem. Teicu viņam, lai ir gatavs savam nākamajam iznācienam uz NHL ledus. Iepriekšējā spēlē (pret Stenlija kausa ieguvēju Sentluisas"Blues" 2.novembrī - aut.) jau viņu uzvarēja vien papildlaikā. Viņš ir īstens cīnītājs. Visi zinām, cik Merzļikins ir apņēmīgs. Viņš atgūsies. Esmu pārliecināts, ka Elvis aizvadīs lielisku debijas sezonu NHL."

Merzļikinam spēle pret čempioni "Blues" bija ceturtā, kurā viņš sargāja "Blue Jackets" vārtus. Kopumā latvietis tagad savā NHL karjerā vidēji mačā zaudējis 3,91 vārtus un atvairījis 88,2% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu