Par 6% pieaudzis "Tallink" pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šā gada oktobrī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 66 932 pasažierus, kas ir par 6,1% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2018.gada oktobri šajā mēnesī šogad pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis arī "Tallink" maršrutā starp Igauniju un Somiju, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bija 800 828, kas ir par 1,9% vairāk nekā pirms gada.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, palielinājies par 4,4% līdz 416 500 cilvēkiem. Savukārt pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pakalpojumus oktobrī izmantoja 243 087 pasažieri, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2018.gada desmitajā mēnesī, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits oktobrī gada izteiksmē sarucis par 1,3% un bijis 74 309 cilvēki. 

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs oktobrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada samazinājās par 6,8% - līdz 34 191 kravas vienībai, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits pieaudzis par 4,4% - līdz 86 551 spēkratam.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006.gada aprīlī. Pašlaik "Tallink " prāmji reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām veic katru dienu.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu