Grieķijā kravas automašīnā atrod 41 migrantu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STRINGER / REUTERS

Policija Grieķijā kādā kravas automašīnā atradusi 41 migrantu. Cilvēki atradušies saldēšanas konteinerā, tomēr saldēšanas iekārta nebija ieslēgta, tāpēc konteinerā esošo cilvēku dzīvības netika apdraudētas, ziņo ASV raidorganizācija CNN.

Kravas automašīna tika apturēta Grieķijas ziemeļos, policijai veicot satiksmes kontroles darbu.

Kravās automašīnā bija tikai vīrieši un zēni – daži no viņiem piesardzības nolūkā nogādāti slimnīcā, savukārt pārējie aizvesti uz policijas iecirkni, lai noskaidrotu viņu identitāti.

Automašīnas vadītājs – 40 gadus vecs Gruzijas pilsonis – arestēts.

Kravas automašīnu pārbaudes uz Grieķijas ceļiem pēdējā laikā tiek veiktas biežāk, ņemot vērā atkal pieaugošo cilvēku kontrabandas gadījumu skaitu.

Grieķijas mediji jaunākā incidenta sakarībā vilkuši paralēles ar neseno traģisko notikumu Lielbritānijā, kur kravas automašīnā tika atrasti 39 migrantu līķi.

Šobrīd Grieķijā iestrēguši aptuveni 35 000 nelegālo imigrantu, kas izvietoti migrantu nometnēs.

Savukārt neizskatīto patvēruma pieprasījumu skaits Grieķijā ir gandrīz divtik lielāks, un tas nozīmē, ka nometnēs esošajiem cilvēkiem līdz atbildes saņemšanai var nākties gaidīt ļoti ilgi.

Grieķija nesen apstiprināja jaunu likumu, kas būtiski saīsinās patvēruma pieteikuma izskatīšanas termiņu. Šis likums arī padarīs vienkāršāku patvērumu nesaņēmušo cilvēku deportēšanu no Grieķijas.

Likums nosaka, ka migrantu patvēruma pieprasījumi ir jāizskata ne ilgāk kā 60 dienu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu