Lego māja lielajiem: ielūkojies slavenā rotaļlietu ražotāja galvenajā mītnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lego

Nu jau lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju bērnībā ir rotaļājušies ar slavenā dāņu rotaļlietu ražotāja "Lego" konstruktoriem - būvējuši mājas, pilsētas, dzīvoklīšus, automobiļus un citas būves. Rodas vien jautājums - kāda gan izskatās galvenā mītne uzņēmumam, kurš to vien dara kā ražo rotaļlietas, kas paredzētas rotaļu māju būvēšanai?  

Šā gada oktobra beigās durvis vēra slavenā rotaļlietu ražotāja "Lego" jaunā galvenā mītne, kas atrodas Dānijas pilsētā Billundā. Patlaban ir pabeigta vien pirmā būvniecības fāze, taču jau 2021. gadā biroju ēka sāks funkcionēt pilnībā. 

Foto: Lego

"Lego" māja aizņem 54 000 kvadrātmetru lielu platību un pēc pabeigšanas šeit varēs strādās 2000 darbinieki. Savukārt pati ēka spilgti reprezentēs savu produktu - "Lego" konstruktorus. Pati ēka ir veidota tā, lai tās eksterjers līdzinātos bērna uzceltam namiņam, turklāt uz fasādes būs manāmi slavenā konstruktora klucīši un tiem līdzīgas arhitektoniskās detaļas. 

Foto: Lego
Foto: Lego

Arī interjers biroju ēka būs visnotaļ rotaļīgs un izteiksmīgs - katrs stāvs būs ieturēts konkrētos spilgtos toņos, bet interjeru atdzīvinās no "Lego" konstruktoriem celtas figūras, būves vai pat miniatūri transporta līdzekļi. 

Foto: Lego
Foto: Lego

Kas attiecas uz ekoloģiju - uzņēmums piedalās programmā "Solījums Planētai", kas paredz, ka gan zaļāku izejmateriālu izvēli produktu ražošanā, gan arī ilgtspējīgas un ekoloģiskas biroju ēkas celtniecību. Jaunā "Lego" mītne ir aprīkota ar 4150 solārajiem paneļiem, kas spēj saražot 1 miljonu kilovatstundu. Savukārt ēkas jumtu klāj laimiņi - šie augi visefektīgāk spēj attīrīt gaisu no toksīniem un ražot skābekli. Savukārt visas ēkas mērogā ir ierīkota letusūdeņu irigācijas sistēma, kas ūdeni savāks un nogādās uz iekštelpu augu parkiem. Bet pašas ēkas konstrukcijas ir veidotas no īpašām ģipša šķiedrām, kas ir tik spēcīgas, ka ēkas būvniecībā ļāvusi samazināt tērauda izmantošanu. Kopumā, pēc inženieru aplēsēm, šis inovatīvais materiāls ir ļāvis ietaupīt 650 tonnas tērauda. 

Foto: Lego
Foto: Lego

Kad ēkas būvniecība noslēgsies 2021. gadā, šeit darbosies arī fitnesa centrs, milzīga auditorija, mākslas un rokdarbu darbnīca un kafejnīca.

Foto: Lego
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu