Igaunijas Konkurences padome atļāvusi "UP Invest" iegādāties "Apple" pārstāvi "IM Arvutid"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Igaunijas uzņēmēja Margusa Linnamē kontrolētā investīciju kompānija "UP Invest" saņēmusi Igaunijas Konkurences padomes atļauju iegādāties ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Apple" pilnvaroto pakalpojumu sniedzēju Latvijā, Igaunijā un Somijā "IM Arvutid".

Latvijā un Igaunijā "IM Arvutid" strādā ar zīmolu "iDeal", bet Somijā - ar zīmolu "1Store", piedāvājot "Apple" produktus un aksesuārus, kā arī pilnu klientu atbalstu. Tas ir lielākais pilnvarotais "Apple" pārstāvis Baltijas reģionā. 

Arī pēc pārņemšanas "IM Arvutid" vadītāja amatā paliks Anti Adurs, kurš norādīja, ka "iDeal" un "1Store" ir kļuvuši par spēcīgiem zīmoliem Baltijas un Somijas tirgos. Kompānijai ir pieci "Apple" augstākā līmeņa veikali Latvijā, četri Igaunijā un trīs Somijā. Kopumā uzņēmums pārvalda 14 veikalus Latvijā, Igaunijā un Somijā, kā arī piecās pilsētās piedāvā pakalpojumus biznesa klientiem. 

"Uz privātajiem klientiem orientētais "iDeal" pilnīgi noteikti papildinās "UP Invest" ietilpstošo "Klaar", kas ar "Valge Klaar" zīmolu ir nostabilizējies "Apple" pārstāvis Igaunijas biznesa klientu tirgū," sacīja Adurs. 

"UP Invest" valdes loceklis Svens Nūtmans norādīja, ka "Valge Klaar" ir veiksmīgs "Apple" servisa un remonta partneris un biznesa klientu apkalpošanā, un tagad tai ir iespēja šo pieredzi sniegt arī "iDeal" un "1Store" klientiem. 

"Šī iegāde paplašinās mūsu darbības ģeogrāfiju no "Apple" produktu pārdošanas, pakalpojumu un remonta viedokļa, un mēs esam pārliecināti, ka Baltijas valstu tirgū un Somijā paplašināšanās ir prioritāte, jo redzam tur lielisku potenciālu," klāstīja Nūtmans, piebilstot, ka visvairāk no apvienošanās iegūs "Apple" produktu un pakalpojumu lietotāji.

Nūtmans teica, ka "Klaar" un "IM Arvutid" darbu turpinās kā atsevišķi zīmoli ar pašreizējo vadību.

"IM Arvutid' dibinātājs un īpašnieks Ismo Uosukainens pauda, ka darījums abus "Apple" pārstāvjus, kas jau nostabilizējušies tirgū, padarīs pieejamākus klientiem, pievilcīgākus partneriem un "Apple" būs vieglāk pārvaldīt pārstāvniecību Igaunijā. 

Viņš piebilda, ka "Apple" pārstāvju konsolidācija Eiropā kļūst arvien izteiktāka un tā ir nepieciešama, lai saglabātu likviditāti mazos tirgos. 2020.gadā viņš kompānijas apgrozījumu prognozē 60-65 miljonu eiro apmērā. 

"UP Invest" kapitālā 78% akciju pieder Linnamē, bet 20% - Ivaram Vendelinam. "UP Invest" pieder plašs uzņēmumu portfelis. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "UP Invest".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu