“Pirms mēneša tas izkūpēja gaisā.” Arizonas mežā pēkšņi atkal uzradies milzu akmens (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / U.S. Forest Service - Prescott National Forest

Tonnu smagais “burvju akmens”, kurš bija “izkūpējis gaisā”, pēkšņi atgriezies Arizonas nacionālajā mežā. Strādnieki to sauc par maģisku aktu.

Meža strādniece, kura patrulēja vietā, kur akmens reiz atradās, sev par pārsteigumu atklāja, ka akmens gabals, kurš pirms mēneša bija mistiski pazudis, atkal stāv savā vietā.

“Mēs esam ļoti sajūsmināti, ka akmens ir atgriezies un pateicīgi tam, kuram pietika saprāta un sirdsapziņas, lai akmeni atdotu atpakaļ sabiedrībai,” paziņojumā teica reģiona mežzine Sāra Klāsone.

Melnajam akmens gabalam ar baltajiem kvarca ielaidumiem ir īpaša nozīme vietējo ģeoloģijas entuziastu vidū. Tas ir sveicis neskaitāmus gleznainās 89. šosejas garāmbraucējus un ir iecienīts selfiju fons. Akmens pazušana samulsināja mežziņus, jo masīvais iezis sver tikpat, cik neliela automašīna, tāpēc, lai to paceltu un transportētu, būtu vajadzīga īpaša tehnika.

Turklāt ar likumu ir aizliegts no meža teritorijas bez atļaujas izvest minerālus, tāpēc tam, kurš šo akmeni nozaga, būtu piemērojama 5 tūkstošus ASV dolāru liela soda nauda vai seši mēneši cietumā (vai arī abi), ja vien akmens nebūtu atgriezts.

Iespējams, tieši apjomīgais soda mērs lika garnadžiem apdomāties un akmeni nogādāt tā sākotnējā atrašanās vietā.

Tiesa, tas tur ilgi var nepalikt, jo atbildīgās personas plāno šo “burvju akmeni” nogādāt daudz prominentākā vietā, kur to varēs apskatīt daudz vairāk cilvēku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu