Šausmu filmas cienīga epizode: kā kosmosā guļ astronauti (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

NASA publicējusi video, kurā redzams, kā pieci astronauti kosmosa kuģī bauda naktsmieru. Tiesa, video ir biedējošāks, nekā varētu domāt.

Video parādīti pieci astronauti, kas, sastinguši dažādās pozās, bezsvara stāvoklī guļ, tomēr nekas no tā visa neizskatās dabiski. Pirmie divi vīrieši guļ vertikālā stāvoklī un izskatās, ka viņi stāv kājās. Pirmais astronauts ir gandrīz līdz zodam ievīstījies guļammaisā, tomēr rokām tajā nav pieticis vietas un tās “karājas” gaisā. Savukārt otra guļošā vīrieša rokas ir salocītas.

Video turpinoties, redzami nākamie divi vīrieši, kas savos guļammaisos levitē virs zemes. Savukārt piektais astronauts guļ guļammaisā, kas virs zemes levitē zemāk nekā pārējie divi, tomēr joprojām nepieskaras zemei.

Video savā Twitter kontā ievietoja “BBC” pasaules ziņu vadītājs Luiss Vons Džonss, pierakstot klāt, ka “viņš iepriekš nekad nav redzējis astronautus guļam kosmosā. Tas ir biedējošāk, nekā iepriekš biju iztēlojies.”

Citi Twitter lietotāji nebija skubināmi uz atbildēm. Viens no tiem raksta: “Viens ātrs jautājums: vai viņi vienmēr guļ ar ieslēgtām gaismām?”

Savukārt kāds cits komentē: “Es nezinu, kā viņi spēj mēnešiem ilgi dzīvot tajā sprostā... Mani jau liftā nomāc klaustrofobija.”

Trešais piebilst: “Es dievinu tā gulēt.”

Pagājušajā nedēļā NASA paziņoja, ka Starptautiskās kosmosa stacijas komandieris Luka Parmitano ir ķēries klāt kanalizācijas sistēmas uzlabošanas darbiem. Seši astronauti uz stacijas klāja dala divas tualetes.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu