Taksometru "tumšā" biznesa izbeigšanai lidostā nepieciešams ar likumu liegt šī pakalpojuma pašreklāmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Taksometru "tumšā" biznesa izbeigšanai lidostā nepieciešams ar likuma grozījumiem liegt šī pakalpojuma pašreklāmu lidostā, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Viņas vērtējumā, kopš jaunā regulējuma spēkā stāšanās šā gada 15.septembrī lidostā ir būtiski mazinājies taksometru pakalpojumu "tumšais" bizness. "Situācija ir uzlabojusies, jo valstī beidzot ir instruments, ar ko regulēt taksometru pakalpojumus," stāstīja Līce.

Mēnesi pēc jaunā regulējuma spēkā stāšanās, lidostā gan vēl darbojušies atsevišķi licenci nesaņēmuši taksometru vadītāji, kuri savus pakalpojumus reklamējuši lidostas terminālī. Lai šo situāciju risinātu, ir jāveic grozījumi Autotransporta likumā, paredzot liegumu taksometru vadītājiem lidostā nodarboties ar pašreklāmu, uzskata Līce.

Pēc viņas teiktā, Satiksmes ministrija ir informēta par lidostas rosinātajām likuma izmaiņām, un tās patlaban tiekot izstrādātas.

"Patlaban likumā šāda punkta nav, tāpēc nav arī soda instrumentu. Tiesa, esam ieviesuši iekšējo regulējumu, kas paredz, ka mūsu drošības dienesti kopā ar policiju šādas personas pavada ārpus termināla telpām. Patlaban "tumšā" biznesa pārstāvji pulcējas īstermiņa stāvvietas tālākajā galā," stāstīja lidostas "Rīga" vadītāja.

Jau ziņots, ka no 15.septembra lidostas "Rīga" teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru var veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem ir izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi.

Atbilstoši grozījumiem Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta noteikumiem par taksometra pārvadājumiem speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. 

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. 

Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu