Lieka naudas izmešana: 10 tīrīšanas līdzekļi, kurus nav vajadzības iegādāties (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ja kopā saskaitītu, cik daudz eiro monētiņas esam atdevuši par visādiem sprejiem, eļļām, ķīmijām mājokļa tīrīšanai, tad mati celtos stāvus, turklāt, tie patiesībā tīrīšanas nolūkiem nemaz nav nepieciešami. Portāls "Apartment Therapy" ir apkopojis sarakstu ar tīrīšanas līdzekļiem, kurus mums nemaz ikdienā nevajag. 

Logu tīrīšanas līdzeklis

Logu tīrīšanas līdzekļi bieži vien ir lieks produkts mūsu iepirkumu groziņā, jo šo tīrīšanas līdzekli ir iespējams aizstāt ar ūdeni vai pašu rokām gatavotu spreju - pudelē sajauc ūdeni ar etiķi attiecībā pusi uz pusi un pievieno dažus pilienus trauku mazgājamā līdzekļa. Pudelei uzskrūvē vāciņu ar izsmidzinātāju un ķeries pie darba. 

Tualetes poda tīrīšanas līdzeklis

Arī tualete neaizaugs ar kaļķi un citām nejaucībām, ja atteiksies no tualetes poda kodīgajām ķimikālijām. Arī šeit var izmantot etiķi kombinācijā ar trauku mazgāšanas līdzekli un dzeramo sodu. 

Virtuves virsmas attīrītājs

Īpaši virtuvei specializēts līdzeklis ir lielisks mārketinga triks kā pārdot universālu tīrīšanas līdzekli, kuru var pagatavot ar virtuvē atrodamajiem produktiem. Attīri taukainu sadzīves tehniku ar kokosriekstu vai olīvu eļļu, bet laminētas virsmas tīri ar etiķūdeni. Ņem vērā - skābes nedrīkst izmantot koka un dabīgā akmens virsmām. 

Vannasistabas tīrīšanas līdzeklis

Tas pats stāsts, kas ar virtuves tīrīšanas līdzekli. Arī šajā gadījumā lieliski darbosies etiķis, kas gan dezinficēs virsmas, gan attīrīs ziepju un ūdens nosēdumus. 

Līmes noņēmēji

Pielipušas etiķetes, uzlīmes uz traukiem un citi līmes traipi ir kaitinoši, taču tos var pavisam viegli attīrīt arī bez specializēta līdzekļa. Noklāj līmes traipus ar kokosriekstu eļļu, ļauj tai iedarboties dažas minūtes un ar sūkli, kas apbērts ar dzeramo sodu, nokasi lipīgās paliekas. 

Grīdas mazgāšanas līdzeklis

Pietiks, ja ūdens spainim pieliesi mazliet etiķi vai trauku mazgājamo līdzekli un ar to mazgāsi grīdu. Nemaz nav nepieciešamības pēc specializēta grīdas mazgāšanas līdzekļa. 

Mazas birstītes stūriem un sīkām detaļām

Sīkas birstītes ir parocīgas, taču tās var viegli aizstāt ar vecu zobu birsti. 

Ekrānu tīrīšanas līdzekļi

Arī ekrānus var attīrīt no taukainiem pirkstu nospiedumiem ar mitru sūkli vai kokvilnas lupatiņu, kas piesūcināta ar etiķūdeni.

Vienreizlietojamas salvetes putekļu notraukšanai

Visbeidzot, pats bezjēdzīgākais tīrīšanas produkts tirgū, - vienreizlitojamas lupatiņas vai salvetes putekļu notraukšanai. Ietaupi naudu un izvēlies mikrošķiedras lupatiņas vai sagriez vecas kokvilnas drēbes nelielos kvadrātos un izmanto tos kā lupatas mēbeļu attīrīšanai no putekļiem. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu