JRT direktore: Problēmas ir lielas un ieilgušas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunā Rīgas teātra ēka Lāčplēša ielā 25. Ilustratīvs attēls.
Jaunā Rīgas teātra ēka Lāčplēša ielā 25. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Tas nav pārsteigums, ka Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijai šogad plānoto, bet neiztērēto naudu gada beigās novirza citiem mērķiem, sacīja JRT direktore Gundega Palma.

"Naudas novirzīšana kam citam nav pārsteigums, jo šādus piemērus esam jau piedzīvojuši. Ir skaidrs, ka darbs Lāčplēša ielā ir apstājies, un, gaidot līguma atcelšanu, līdz gada beigām pilnīgi noteikti darbi neatsāksies," pastāstīja Palma.

Kā ziņots, valdība 5.oktobrī atbalstīja šā gada budžetā iepriekš JRT ēkas rekonstrukcijai paredzēto septiņu miljonu eiro novirzīšanu Satiksmes ministrijai (SM) dotācijām zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā.

JRT direktore atzina, ka patlaban bažas rada teātra ēkas pašreizējā situācija, jo ēkai ir daļēji demontēts jumts. "Ir rudens, lietus, nāk ziema. Ēkas sienas ir vecas, būvētas pirms 100 gadiem. Vai tūlīt nebūs vajadzīgi vēl pāris miljoni, lai glābtu situāciju?" retoriski jautāja Palma, "ja darbs netiek veikts, tad ir problēmas. Problēmas ir lielas un ieilgušas."

LETA jau vēstīja, ka VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar JRT pārbūves būvnieku "ReRe Būve 1", jo tā darbībā konstatēta virkne būtisku pārkāpumu, tostarp darbi veikti neatbilstošā kvalitātē, pirms darbu uzsākšanas nav pienācīgi izpētīta projekta dokumentācija, ir izsniegti nepatiesi apliecinājumi, kā arī nav ievēroti nolīgtie termiņi un darba drošības noteikumi. 

Šobrīd VNĪ izsludinājuši jaunu iepirkumu JRT būvniecībai atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un teātra vajadzībām, paredzot īstenot "projektē un būvē" principu - vienotu atbildību teātra pārbūves īstenošanai.

Jaunā Rīgas teātra direktore Palma aģentūrai LETA pauda cerību, ka atradīsies godprātīgs un vienlaikus ambiciozs būvnieks, kurš nebaidīsies uzbūvēt teātri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu