Keris: Nauda vispirms jādod medicīnai un citām prioritārām vajadzībām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris
LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris Foto: Zane Bitere/LETA

Plānojot valsts budžetu, līdzekļi vispirms ir jāiedala prioritārajām nozarēm - tām, kurām noteikts finansējuma apmērs ir paredzēts likumā, par kurām ir starptautiski ieteikumi un iedzīvotāju vairākuma atbalsts, - un tikai pēc tam jādomā, kā atlikušo naudu sadalīt pārējām vajadzībām, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņš uzsvēra, ka nauda budžetā ir, bet politiķi to dala negodīgi - neievērojot likumu un izmantojot "politiskās korupcijas elementus", tādējādi arī pārkāpjot iepriekš doto Saeimas deputātu zvērestu.

"Tas [budžeta plānošana] vienreiz ir jāizdara pareizā veidā. (..) Mediķiem nav jāstāv ar izstieptu roku, lūdzot dāvanas pie Saeimas. Ja Saeima un valdība vienreiz sāks strādāt bez politiskās korupcijas elementiem, bet atbilstoši starptautisko partneru ieteikumiem un sabiedrības vairākuma viedoklim, tad būs pavisam cits rezultāts," pārliecināts Keris.

Kā ziņots, šodien pie Saeimas notiek protesta akcija "Viena diena bez ārstniecības personas", kuras laikā medicīnas darbinieki pauž savu neapmierinātību ar politiķu rīcību, atvēlot finansējumu mediķu atalgojumam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu