Adetokunbo par spēlētāju atpūtināšanu: Zinu, ka man neviens nekad to neliktu darīt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā sezonā ir pietiekami daudz brīvdienu, lai atpūtinātu savu ķermeni, bez nepieciešamības komandas vadībai izstrādāt plānu vienības līderu nespēlēšanai, intervijā ESPN paudis Milvokī "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo.

Komandas līderu plānveida atpūtināšana jeb "load management" NBA pēdējos gados kļuvusi ļoti populāra. Tas tiek darīts, lai 82 spēļu regulārajā sezonā katras komandas līderi pārāk nenogurtu vai negūtu kādas nopietnas traumas, kas vēlāk var liegt komandai cīnīties par augstiem mērķiem izslēgšanas spēlēs.

Savu fizisko īpašību dēļ par pārcilvēku dēvētais Adetokunbo sarunā ar ESPN izteicies, ka neatbalsta šādu stratēģiju, un pats nekad neizmantotu iespēju plānoti izlaist kādu regulārā čempionāta spēli.

"Negribu nevienu aizvainot, bet labi pazīstu [Losandželosas "Clippers" līderi] Kavai Lenardu un nesaprotu, kurš viņam liek izlaist spēles. Viņš ļoti vēlas spēlēt. Es to nekad nedarītu. NBA sezonas laikā ir 21 vai 22 brīvdienas. Tas ir pilnīgi pieteikami. Man neviens nekad "Bucks" komandā neliktu piespiedu kārtā atpūsties," sacīja Grieķijas izlases basketbolists.

Lenards jau izlaidis divas no šīs sezonas astoņām aizvadītajām spēlēm. Plānveida atpūtu sezonas laikā noteikti izmantos arī vairāki citu komandu vadošie spēlētāji.

ASV ekonomists Skots Keplans sarunā ar ESPN paudis, ka zvaigžņu statusa spēlētāju atpūtināšana izbraukuma mačos pie līgas pastarītēm var nest pat 20% peļņas kritumu. Tas vēlāk var rezultēties arī zemākā kopējā apmeklējumā līgā, sliktākos televīzijas reitingos.

Klubu īpašnieki un galvenie treneri gan aizstāv līderu atpūtināšanas politiku. Viņi uzsver, ka tas ļauj izvairīties no NBA labāko spēlētāju nopietnām traumām.

NBA regulārajā sezonā katra komanda aizvada 82 spēles. Maksimālais spēļu skaits pēc izslēgšanas cīņām un dalības finālā vienai komandai var būt 100.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu