Bijušie "Twitter" darbinieki apsūdzēti spiegošanā Saūda Arābijas labā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Divi bijušie uzņēmuma "Twitter" darbinieki un vēl viens vīrietis trešdien Sanfrancisko federālajā tiesā tika apsūdzēti, ka Saūda Arābijas uzdevumā izspiegojuši tvitera lietotājus, kas bija kritiski noskaņoti pret šīs valsts karalisko ģimeni, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Apsūdzības tika izvirzītas diviem Saūda Arābijas pilsoņiem un vienam ASV pilsonim, kas kopīgi centušies noskaidrot tvitera kontu piederības detaļas. 

Saskaņā ar tiesā iesniegtajiem dokumentiem viņi saņēma vadošus norādījumus no vārdā nenosauktas Saūda Arābijas amatpersonas, kas strādāja "Karaliskās ģimenes locekļa Nr.1" labā. Laikraksts "Washington Post" ziņoja, ka šis karaliskās ģimenes loceklis esot kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Apsūdzētie Ali Alzabarahs un Ahmads Abuammo ir bijušie "Twitter" darbinieki, bet trešais apsūdzētais Ahmeds Almutairi ir mārketinga darbinieks, kas saistīts ar karalisko ģimeni.   

ASV un Saūda Arābijas attiecības ir pasliktinājušās pēc pērn notikušās saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavības Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. 

ASV izlūkdienests ir secinājis, ka kroņprincis bija cieši saistīts ar šo slepkavību. Hašogi bija kroņprinča kritizētājs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu