Kinoteātrī "Splendid Palace" sāksies nacionālais kinofestivāls "Lielais Kristaps"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien tiks atklāti ikgadējie kino svētki "Lielais Kristaps". 

Nacionālā kino balvu nominācijām ir izvirzītas gada labākās Latvijas filmas, kuras vērtēs starptautiska žūrija.

Kā pastāstīja Jansone, "Lielais Kristaps" dod iespēju uz Latvijā radīto kino paskatīties gada griezumā, ieraudzīt sakarības, tendences un perspektīvas, kurp tiecas mūsu kino. Tā ir iespēja profesionāļiem izvērtēt kino procesu, bet kino skatītājiem - redzēt plašu latviešu kino programmu uz lielā ekrāna.

Jau tradicionāli savu speciālo balvu pasniegs arī "Splendid Palace", apbalvojot filmu, kura iepriekšējā gada laikā bijusi skatītāju visvairāk apmeklētā latviešu filma kinoteātrī.

Šogad visvairāk "Lielā Kristapa" nomināciju saņēmusi režisora Gata Šmita spēlfilma "1906", kas izvirzīta 15 kategorijās. Režisora Jāņa Ābeles filma "Jelgava 94" nominēta deviņās kategorijās, tāpat kā režisora Andra Gaujas filma "Nekas mūs neapturēs".

Festivāla "Lielais Kristaps" laikā notiks īpaši seansi par godu režisoram Varim Braslam, kurš festivāla noslēguma ceremonijā, kas notiks 12.novembrī, uz "Splendid Palace" skatuves saņems "Lielā Kristapa" balvu par mūža ieguldījumu.

Lai arī "Lielais Kristaps" ar vairākiem kino seansiem sāksies jau 7.novembrī, oficiālā pasākuma atklāšana kinoteātrī "Splendid Palace" notiks 8.novembrī plkst.19.30 ar filmu "Dvēseļu putenis", informēja Jansone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu