Parīzes policija no imigrantiem atbrīvojusi divas nelegālas telšu nometnes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Parīzes policija ceturtdienas rītā atbrīvojusi divas imigrantu telšu nometnes pilsētas ziemeļos un Sendenī piepilsētā, kurās kopumā bija apmetušies vairāk nekā 1600 cilvēku.

Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs trešdien solīja, ka imigrantiem līdz gada beigām būs jāatstāj neoficiālās nometnes, kas izveidotas daudzviet Parīzē.

Policija tviterī informēja, ka no nometnēm izlikti 1606 cilvēki. Imigranti autobusos nogādāti apkaimes sporta zālēs, kur viņiem nodrošināts pagaidu patvērums, vēstīja sabiedriskā raidorganizācija "FranceInfo".

Foto: EPA/Scanpix

Parīzes mēra vietniece Dominika Versīni "FranceInfo" sacījusi, ka simtiem nometņu iemītnieku paši atraduši sev patvērumu, jo sava juridiskā statusa dēļ viņi nevēlas doties uz oficiālu apmetni.

Šī bija 59.reize kopš 2015.gada, kad policija veikusi neformālu nometņu evakuāciju, informēja Versīni.

Parīzes policijas priekšnieks Didjē Laljemē žurnālistiem notikuma vietā sacīja, ka nepieļaus nometņu atjaunošanu.

Simtiem imigrantu ir apmetušies telšu nometnēs, kas veidojas Parīzes ziemeļos, jo īpaši pēc tam, kad 2016.gadā tika nojaukta plaša neformāla nometne Lamanša piekrastes pilsētā Kalē.

Foto: EPA/Scanpix

Daļa no imigrantiem ir bēgļi, kas nespēj atrast mājvietu, lai gan viņiem ir piešķirts patvērums. Parīzes mēra vietniece sacīja, ka tādu ir 15-20%.

Ceturtdienas operācija notika divās no trim lielajām neformālajām nometnēm Parīzē, "FranceInfo" sacīja Kastanērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu