Berlīnes ielās izkaisītas košas mājvietas pilsētas žurkām (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/mikesian.studio

Saprotams, ka dažiem vecāka gadagājuma cilvēkiem lielas empātijas uzplūdā ir vēlme pabarot klaiņojošos kaķus, suņus, ežus, baložus un citus savvaļas pilsētniekus, bet tikai retajam ienāks prātā palīdzēt pilsētas žurkām. Tomēr, daži entuziasti ir izlēmuši pat parūpēties par tiem pilsētas iemītniekiem, uz kuriem parasti skatāmies ar riebumu.   

Kāds vācu mākslinieks ar iesauku "Mikesian" ir radījis vairākas nelielas mājiņas žurkām. Košie miniatūrie namiņi ir izvietoti ielu malās, stūros un uz ietvēm, kur varētu klaiņot žurkas.  Turklāt, tas vēl nav viss - mākslinieks žurku mājās ir pamatīgi piestrādājis pie interjera dizaina. Dažos namos ir ievietotas pat gultas ar matraci, krēsli, galdi, trauki un miniatūri augi. Mākslinieks šos namus ir nosaucis par "Rathaus", kas tulkojumā no vācu valodas nozīmē "Rātsnams", bet no angļu valodas perspektīvas tā varētu arī būt "Žurku māja". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M I K E S I A N (@mikesian.studio) on

"Berlīnē mājokļu situācija kļūst aizvien nedrošāka un, ja nu pašiem aizmirstākajiem sabiedrības locekļiem būtu savs mājoklis, kur dzīvot? Pat tiem, kam ir astes? Es atstāšu šīs dāvanas pilsētai - mūsu rātsnamus jeb mājas žurkām. Mēs ceram, ka viņas spēs šeit iedzīvoties," tā savā "Instagram" profilā raksta mākslinieks Mikesian. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M I K E S I A N (@mikesian.studio) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M I K E S I A N (@mikesian.studio) on

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu