Izstrādājumi vēdināmām fasādēm: garantēti siltumizolācijas parametri, optimāla lietderības un izmaksu attiecība

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Būvniecībā konkurenci un darba ražīgumu nosaka spēja strādāt ātri un kvalitatīvi. Šajā kontekstā par svarīgākajiem kļūst būvizstrādājumi: cik viegli vai sarežģīti ar tiem darboties un kādu vērtību tie sniedz objektam.

Vēl viens būvniekiem svarīgs faktors ir — lietderības un izmaksu attiecība. Ņemot vērā šos būvniekiem svarīgos faktorus, „Rockwool“ tirgum piedāvā skaidri segmentētu izstrādājumu sortimentu vēdināmajām fasādēm. Tas ir pilns risinājums visu veidu ēkām ar vēdināmajām fasādēm.

„Pateicoties plašajam un unikālajam akmens vates īpašību spektram, jaunie izstrādājumi ne vien pilnībā atbilst pret būvizstrādājumiem izvirzītajām prasībām, bet tās pat pārsniedz, tādējādi nodrošinādami papildu priekšrocības būvniekiem, arhitektiem un pat plānotājiem,“ saka uzņēmuma „Rockwool“ tirdzniecības vadītājs Māris Želvis, prezentēdams vēdināmajām sienu konstrukcijām paredzēto izstrādājumu sortimentu — akmens vates plāksnes VENTIROCK SUPER (F), VENTIROCK PLUS (F) un VENTIROCK (F), kuras ražotas bez seguma vai ar stikla šķiedras segumu no vienas puses (produkti ar marķējumu „F“).

Visi šie produkti nodrošina ne vien ļoti labus un nemainīgus siltumizolācijas parametrus, bet arī ļauj izvēlēties sistēmu pēc konkrētā objekta, izvērtējot lietderības un izmaksu attiecību.

„Vienkārši runājot, produktiem ar marķējumu SUPER ir visaugstākās īpašības, ar marķējumu PLUS — papildu priekšrocības, bet STANDARD — izstrādājumi ar optimāliem parametriem,“ atšķirības skaidro Māris Želvis.

VENTIROCK SUPER (F) — viegli uzstādāma akmens vates plāksne ar augstu blīvumu

Šai plāksnei raksturīga augsta siltumefektivitāte un liels blīvums. Apakšējā (mīkstākā) daļa viegli piekļaujas nelīdzenai sienai, bet augšējā (augstāka blīvuma) daļa montāžas laikā samazina mehānisku bojājumu risku un nodrošina vēja necaurlaidību. Augstajai izstrādājuma biezuma novirzes klasei T5 ir liela dimensiju stabilitāte, mainoties temperatūrai un mitrumam, kas samazina termiskos tiltus, ja siltināšana notiek vienā slānī.

Deklarētie īstermiņa (WS) un ilgtermiņa (WL(P)) absorbcijas, iemērcot ūdenī, testi pierāda, ka ir samazinātas vates saslapināšanās problēmas. Šīs problēmas parasti rodas, veicot darbus cauru gadu.

Deklarētā augstākā skaņas slāpēšanas klase A apliecina lieliskas akustiskās un skaņas izolācijas īpašības.

Divu blīvumu plāksne, kuras virsējā slāņa biezums ir 120kg/m3, savukārt apakšējā slāņa — 70 kg/m3, zemākais siltuma caurlaidības koeficients — 0,033 W/mK, deklarētā ūdens WS un WL(P) absorbcijas un ūdens uzsūkšanas klase A, dimensiju stabilitāte un tolerances klase T5 garantē, ka VENTIROCK SUPER ir labākais risinājums, ierīkojot efektīvus termoizolācijas slāņus vēdināmās konstrukcijās visu veidu un augstumu ēkās.

Šīs plāksnes ir īpaši piemērotas vēdināmo sienu siltināšanai, kurām izvirzāmas augstākās siltuma, ugunsdrošības un akustikas prasības. Visi risinājumi, kuros izmantots šis termoizolācijas izstrādājums, ir efektīvi, ilgmūžīgi un droši.

Būvuzņēmēji, izvēlējušies siltināšanai akmens vates plāksnes VENTIROCK SUPER, izbūvēs fasādes, kas atbilst augstākajām prasībām. Veicot siltināšanas darbus, samazinās termoizolācijas slāņa mehānisku bojājumu risks, jo virsējais slānis ir ciets, bet pati plāksne viegli piekļaujas pie sienu nelīdzenumiem, jo apakšējai kārtai ir mazāks blīvums.

Plāksnes ir viegli uzstādāmas visās fasādes sistēmās un tām nav vajadzīgi pagaidu stiprinājumi vai fiksācija. Pareizi izbūvētā fasādē neradīsies nekādi līnijveida termiskie tilti izolācijas plākšņu saskares vai savienojumu vietās (kas ir aktuāli, ja termoizolācija paredzēta vienā slānī).

VENTIROCK SUPER

  • Labākā siltuma caurlaidība — 0,033 W/mK
  • Plāksne ar divu blīvumu slāņiem un ļoti augstiem mehāniskiem parametriem
  • Augstais atsevišķu slāņu blīvums nodrošina uzticamu aizsardzību pret vēju, ilgmūžību un īpašību nemainīgumu
  • Stabilo dimensiju dēļ plāksnes savienojumu vietā savstarpēji cieši piekļaujas, tāpēc iespējams izbūvēt vienas kārtas izolāciju
  • Deklarētā dimensiju stabilitāte pie noteiktajiem temperatūras un relatīvā mitruma apstākļiem
  • Augstākā A skaņas izolācijas klase
  • Deklarēta īstermiņa (WS) un ilgtermiņa WL(P) ūdens absorbcija
Foto: Publicitātes foto

VENTIROCK PLUS (F) — optimālās tehniskās īpašības un pieejama cena

VENTIROCK PLUS (F), kā arī plāksne SUPER tiek ražota pēc unikālas divu blīvumu tehnoloģijas, apvienojot optimālās tehniskās īpašības un pieejamu cenu. Neskaitot lieliskos izolācijas parametrus, augstāko ugunsdrošības klasifikāciju un deklarētās īstermiņa (WS) un ilgtermiņa (WL(P)) ūdens absorbcijas īpašības, PLUS kategorijas izstrādājumiem ir papildu priekšrocības.

Mīkstākā plāksnes daļa (blīvums 50 kg/m3) viegli piekļaujas pie sienu nelīdzenumiem, bet slānis ar augstāku blīvumu (90 kg/m3) samazina uzstādīšanas laikā iespējamo mehānisko bojājumu risku. Augstā izmēru tolerances klase T4 un dimensiju stabilitāte, mainoties temperatūrai un mitrumam, nodrošina termoizolācijas necaurlaidību viena slāņa siltuma izolācijas gadījumā. Tās pareizi montējot, praktiski zūd risks, ka plākšņu savienojuma vietās rastos līnijveida termiskie tilti. Augstā skaņas izolācijas klase nodrošina lieliskas būvju akustiskās īpašības.

Šīs plāksnes izmantojamas viena slāņa un vairāku slāņu siltuma un vēja izolācijas slāņu konstrukcijās fasādes sienās dažāda veida būvēs.

Pateicoties optimālajai tehnisko parametru un cenas attiecībai, plāksnes var tikt plaši izmantotas, renovējot daudzdzīvokļu ēkas, kurās nepieciešams nodrošināta augstāko energoefektivitāti un atjaunojot ēku ar ilgmūžīgu vēdināmo fasādi, kura būtu lēti ekspluatējama.

Profesionāls būvnieks, izbūvējot vēdināmu fasādi, ir pārliecināts, ka ir veicis pareizo izvēli, jo unikālās divu blīvumu plāksnes samazina risu, ka tapu gali var iedurties pārāk dziļi, tās saglabā nemainīgu un stabilu plāksnes malu un palīdz izvairīties no termoizolācijas materiāla virsmas deformācijas. Tāpēc būvnieki var ātrāk izbūvēt vēdināmo fasāžu sistēmas, kuras saglabās stabilitāti vēl daudzus gadus un nodrošinās ugunsdrošību, aizsardzību pret mitrumu un zemām temperatūrām.

Plašais biezumu sortiments un ātrā izstrādājumu piegāde ir svarīga, lai produkti varētu ātri atrast savu vietu būvlaukumā.

Foto: Publicitātes foto

VENTIROCK PLUS F

  • Ļoti laba siltuma caurlaidība — 0,034 W/mK
  • Divu blīvumu plāksne izceļas ar ļoti augstiem mehāniskajiem parametriem, tāpēc uzstādīšanas laikā, tās stiprinot, nedeformējas plāksnes malas un nerodas spraugas
  • Plāksnes cieši piekļaujas viena pie otras, tāpēc iespējams izmantot viena slāņa izolāciju
  • Augstākā A skaņas izolācijas klase
  • Deklarēta īstermiņa (WS) un ilgtermiņa WL(P) ūdens absorbcija
Foto: Publicitātes foto

VENTIROCK (F) — kad svarīga ne vien cena, bet arī fasādes drošība un ilgmūžība

Tā ir efektīva standarta viena blīvuma plāksne, kas atbilst augstākajai degamības klasei A1. Šīs plāksnes ir izstrādātas sienu izolācijas slānim vēdināmās konstrukcijās celtnēs ar mazu stāvu skaitu tur, kur svarīga ne vien cena, bet arī fasādes drošība un ilgmūžība.

Standarta risinājums, balstoties izstrādājumā VENTIROCK, kuru izvēloties iegūstams termoizolācijas risinājums ar akmens vates sniegtajām priekšrocībām un zemu cenu. To viegluma, labo izolācijas īpašību, ugunsdrošības un ūdens neuzsākšanās īpašību dēļ šīs plāksnes ir piemērotas siltumizolācijas slānim vēdināmās konstrukcijās celtnēs ar mazu stāvu skaitu. Izstrādājums ir viegls, pievilcīgs cenas dēļ, tāpēc ir daudz pieejamāks mazākiem būvniecības uzņēmumiem.

VENTIROCK

  • Akmens plāksnes ar pievilcīgu cenas un kvalitātes attiecību
  • Izmantotas celtņu ar mazu stāvu skaitu siltināšanai
  • Laba siltuma caurlaidība — 0,035 W/mK
  • Deklarēta īstermiņa (WS) un ilgtermiņa WL(P) ūdens absorbcija

Ātra un vienkārša piemērotākā risinājuma izvēle

Laiks ir viens no svarīgākajiem faktoriem celtniecībā — ne vien montējot, bet arī izvēloties un atrodot nepieciešamo produktu. „Rockwool“ šo problēmu ir atrisinājis — jaunā dizaina iepakojumi ar lielisko kvalitāti ļauj vienkārši un ātri izvēlēties piemērotāko risinājumu vēdināmo konstrukciju siltināšanai: VENTIROCK (F) SUPER iepakojams sarkanā plēvē, VENTIROCK (F) PLUS — baltā, VENTIROCK (F) — caurspīdīgā. Šāda kategoriju, krāsu un nosaukumu sinerģija, kas balstās skaidros kritērijos, ne vien ietaupa visiem laiku, bet arī nodrošina plašas izvēles iespējas, ņemot vērā klientu individuālās vajadzības.

Plašāk ar ROCKWOOL akmens vates izstrādājumiem iespējams iepazīties rockwool.lv tīmekļa vietnē.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu