Viņam patiktu... Gadu pēc Valtera Frīdenberga nāves uzstādīta piemiņas vieta (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Valtera Frīdenberga piemiņas vieta
Valtera Frīdenberga piemiņas vieta Foto: TVNET

Pērnā gada oktobrī pēc cīņas ar vēzi mūžībā devās mūziķis Valters Frīdenbergs. Tikai tagad Rīgas 2. Meža kapos viņam ir uzstādīta piemiņas vieta. 

Kopš Valtera nāves ir apritējis vairāk nekā gads, bet joprojām valda neskaidrība, kas notiek ar viņa pelniem. 

Izdevumam "Privātā Dzīve" grupas "Putnu balle" menedžere Anete Kalniņa iepriekš pastāstīja, ka grupa un Valtera mīļie būs kopā arī brīdī, kad piepildīs dziedātāja vēlēšanos - izkaisīs viņa pelnus okeānā. Aizpagājušajā rudenī viņš ļoti gribēja aizceļot uz Portugāli, taču slimība viņam to liedza, un pēc tam mūziķis zaudēja cīņā ar vēzi. Anete atklāja, ka ceļojumu uz Portugāli plāno Kristīne un tam bija jānotiek šajā pavasarī, kad visi grupas dalībnieki - Kristiāna, Līva, Elvijs, kurš patlaban dzīvo Anglijā, un Kārlis Būmeisters, kurš strādā Briselē,- varēs turp doties kopā. Tiesa, uz Portugāli tā arī neviens neaizbrauca. 

Neapmierinātību par šo situāciju nesen izdevumam "Vakara Ziņas" izteica Valtera tēvs Māris Frīdenbergs. "Mēs griezāmies jau caur policiju, lai noskaidrotu, kur ir Valtera pelni. Šinī brīdī man vienkārši nav, kur nolikt svecīti 26. datumā. Ir taču zemes pleķītis kapos, kur apglabāt Valtera pelnus. Bet nav, ko apglabāt. Šajā brīdī man viņu nav, kur pieminēt, jo neesmu redzējis ne tos pelnus, ne urnu."

Tomēr tagad Valtera dzimšanas dienā - 26. oktobrī, Rīgas 2. Meža kapos, blakus viņa vecvecāku atdusas vietai, mūziķim uzstādīta piemiņas vieta. 

Foto: Valtera Frīdenberga piemiņas vieta

Sociālajos tīklos Valtera tuvinieki izplatīja paziņojumu. "17. oktobrī mēs paši ļoti šaurā lokā tikāmies 2. Meža kapos, kur apglabāti Valtera vecvecāki, lai iedegtu pa svecītei. Kā rezultātā - sirsnīgāku piemiņas brīdī pat grūti būtu iedomāties. [..] Diemžēl vēl paies kāds laiciņš, kamēr sarūpēsim Valteram cienīgu piemiņas akmeni, taču jau šobrīd tur ir uzstādīta ļoti skaista piemiņas zīme no koka - Valtera Frīdenberga gaišai piemiņai... Tāda, par kuru, mūsuprāt, arī viņš teiktu prīmā! Milzīgs paldies Kristapam Zīlmanim par viņa roku darbu! Paldies arī Raivim Mūrniekam, kurš gaišākai gada dienai izgatavoja koka svečturīti, un Harim ar Sendu par atgādāšanu! Paldies ikvienam, kurš atbalsta!"

Jau vēstīts, ka Frīdenbergs mira 2018. gada 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

Foto: Atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu