Valdgalē no policijas bēdzis piedzēries motociklists bez tiesībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Motocikls. Ilustratīvs attēls.
Motocikls. Ilustratīvs attēls. Foto: Harley-Davidson

Vakar Valsts policija (VP) pēc pakaļdzīšanās Talsu novadā aizturējusi motociklistu, kurš braucis bez tiesībām un reibumā, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

6.novembrī ap plkst.15 Talsu novada Valdgales pagastā policisti, patrulējot ar trafarētu automašīnu, pamanīja pārvietojamies motociklu, kuram nav uzstādīta valsts reģistrācijas numura zīme.

VP amatpersonas pieņēma lēmumu motociklu apturēt. Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, motociklistam pieprasījuši apstāties, taču vadītājs to ignorēja un uzsāka bēgšanu, teica Šeršņova.

Viņa norādīja, ka motocikla vadītājs turpināja nereaģēt uz gaismas un skaņas signāliem un rīkojumiem apturēt transportlīdzekli, tāpēc likumsargi sākuši apdzīšanas manevru un deva atkārtotu rīkojumu motocikla vadītājam apstāties. Vienā brīdī motocikls saslīdēja un iebrauca VP trafaretās automašīnas sānos.

Pēc sadursmes arpolicijas auto motocikla vadītājs turpināja bēgšanu, atstājot ceļu satiksmes negadījuma vietu. Tāpat viņš turpinājis nereaģēt uz likumsargu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli.

Tomēr kādā ceļa līkumā motocikla vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadību un apstājās. 

VP konstatējusi, ka motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīmes. Pārbaudot spēkrata šasijas numuru, turklāt tika konstatēts, ka motocikls vispār ir norakstīts.

Vadītāja izelpā policisti jutuši alkoholam raksturīgu smaku, tāpēc veikta alkohola pārbaude. Konstatēts, ka vīrietis vadīja motociklu, būdams 1,6 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Tāpat konstatēts, ka motociklam nav veikta valsts tehniskā apskate un nav veikta arī transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, stāstīja Šeršņova.

Viņa norādīja, ka VP par notikušo ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, proti, transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par šāda veida likumpārkāpumiem. Tāpat vīrietim pašlaik ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

VP pārstāve informēja, ka vīrietim ir noformēti arī vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli, proti, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kas nav reģistrēts noteiktajā kārtībā, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, par drošas distances vai intervāla neievērošanu (avārija), par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, par braukšanu ar transportlīdzekli, kuram nav kādas no noteiktajām numura zīmēm vai kāda no tām ir aizsegta, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

VP atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu