NATO "smadzeņu nāve" - Merkele tam nepiekrīt; Maskava sajūsmā (48)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Angela Merkele un Jans Stoltenbergs
Angela Merkele un Jans Stoltenbergs Foto: REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien paziņojusi, ka nepiekrīt Francijas prezidenta Emanuela Makrona viedoklim par NATO, piebilstot, ka šādi izteikumi ir nevajadzīgi.

Makrons šodien žurnālā "Economist" publicētā intervijā paudis viedokli, ka NATO piedzīvo "smadzeņu nāvi", un žēlojies par koordinācijas trūkumu starp Eiropu un ASV un dalībvalsts Turcijas agresiju Sīrijā.

Merkele pēc sarunām ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kurš ieradies vizītē Vācijā, sacīja, ka Francijas prezidents izvēlējis stiprus vārdus, runājot par sadarbību NATO, un norādīja, ka nepiekrīt Makrona viedoklim.

"Es nedomāju, ka šādi radikāli spriedumi ir nepieciešami, pat ja mums ir problēmas un mums jāsaņemas," sacīja Merkele.

Stoltenbergs savukārt uzsvēra, ka NATO ir spēcīga organizācija, un piebilda, ka ASV un Eiropa pašreiz strādā kopā vairāk, nekā pēdējās desmitgadēs.

Maskavu sajūsmina Makrona izteikumus par NATO

Maskava ceturtdien ar lielu atzinību novērtējusi Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumus, ka NATO piedzīvo "smadzeņu nāvi".

"Šie ir zelta vārdi (..), precīza NATO pašreizējā stāvokļa definīcija," savā kontā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu