Jūrmalas domei dāsni iepirkumi no Būvvaldes vadītājas brāļa firmas (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pievērsis uzmanību presē minētajai informācijai, ka Jūrmalas domes dāsnos iepirkumos uzvarējusi firma, kas pieder Būvvaldes vadītājas brālim.

Jūrmalas pašvaldības mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka Jūrmalas pilsētas domes pilsētplānošanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja un pilsētas Būvvaldes vadītāja ir Vita Zvejniece. Viņas brālim Jānim Lasim pieder uzņēmums "JLD", kurš regulāri ticis pie dāsniem Jūrmalas domes pasūtījumiem.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā aģentūra LETA pārliecinājās, ka šogad augustā uzņēmums atzīts par uzvarētāju dārzkopības pakalpojumu sniegšanas iepirkumā Jūrmalas pilsētā un līguma kopējā summa ir 1 250 000 eiro. Arī pērn firma uzvarējusi iepirkumā par dārzkopības pakalpojumu sniegšanu Jūrmalas pilsētā un toreiz līguma summa bija viens miljons eiro. Savukārt 2017.gadā "JLD" noslēdza 900 000 eiro līgumu par šādu pašu pakalpojumu sniegšanu pilsētā.

Šogad minētais uzņēmums ticis pie 21 479 eiro liela līguma par saulessargu poliestera auduma membrānu un aksesuāru piegādi Dzintaru mežaparkā. Tāpat firma tikusi pie 41 999 eiro liela līguma par Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā esošo rotaļu laukumu apsekošanu, apkopi un remontu.

Tāpat, piemēram, pērn firma tikusi viena pie miljona eiro liela līguma par bērnu rotaļu un sporta laukumu aprīkojuma iegādi, uzstādīšanu un laukumu izveidi Jūrmalas pašvaldības piederošajos īpašumos.

Arī iepriekšējos gados uzņēmums ticis pie dažāda apmēra līgumiem Jūrmalas pašvaldības pasūtījumos, kā arī uzvarējis citu pašvaldību rīkotajos iepirkumos.

Latvijas Radio nesen vēstīja, ka Jūrmalas dome ir iecerējusi pilsētā nomainīt visas sabiedriskā transporta pieturvietas, kopumā plānojot tam tērēt divarpus miljonus eiro jeb vairāk nekā 12 000 eiro vienai pieturai.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka saskaņā ar elektronisko iepirkumu sistēmas informāciju metu konkursā par labāko atzīsts "JLD" piedāvājums, piešķirot tam godalgu 4000 eiro apmērā. Metu konkursa nolikums paredzējis, ka uzvarētājs varēs veikt arī būvdarbus, ja vien spēs nodrošināt atbilstību kvalifikācijas prasībām.

Jūrmalas domē aģentūrai LETA norādīja, ka konkursa komisija un dome vēl nav lēmusi par pieturvietu nomaiņas projekta īstenošanu, kā arī pašvaldības 2020.gada budžetā šim nolūkam līdzekļi nav ieplānoti. Metu konkurss ticis rīkots, lai saņemtu jaunu pilsētas pieturvietu dizaina idejas. 

Pēc domes paustā, žūrijas komisija ir godalgojusi iesniegto metu idejas, vienlaikus vēl vēl nevērtējot iesniedzēju atbilstību kvalifikācijas prasībām un potenciālās izmaksas, jo tas tikšot darīts nākamajā vērtēšanas kārtā. 

"Metu konkursā, saņemot un vērtējot piedāvājumus, konkursa žūrijai nav zināmi metu autori, un katrs žūrijas loceklis iesniegtos metus vērtē individuāli," apgalvo pašvaldībā, norādot, ka lēmumu par konkursā iesniegto piedāvājumu realizēšanu pašvaldība var pieņemt 12 mēnešu laikā pēc uzvarētāja paziņošanas. 

Pašvaldība arī norāda, ka konkursa dalībniekiem bija jāiesniedz skices četru dažādu veidu pieturvietām un, ka sociālajos tīklos publicētais pieturvietas dizains ir tikai viena no versijām, ko iesniedzis "JLD".

"Gadījumā, ja komisija pieņems lēmumu realizēt kādu no godalgotajiem piedāvājumiem, pieturvietu izskats, detaļas, tehniskie risinājumi darba procesā ir koriģējami un pilnveidojami," pauž domē.

Jautāta, vai zina par to, ka firma "JLD" iepriekš uzvarējusi daudzos iepirkumos Jūrmalā, Zvejniece Latvijas Radio sacījusi: "Jā, viņi nodarbojas ar apzaļumošanu, protams. Tas man nav nekāds noslēpums, tas ir tikai normāli."

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "JLD" vienīgais īpašnieks ir Lasis. Pērn uzņēmums apgrozījums bija 2 566 596 eiro, bet peļņa 58 465 eiro.

KNAB aģentūrai LETA atzina, ka pievērsis uzmanību presē minētajai informācijai un rīkosies atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu