Latvijas iedzīvotāji ir kūtrākie uzkrājumu veidotāji Baltijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Baltijas valstu iedzīvotāji aktīvi veido uzkrājumus neparedzētiem izdevumiem, taču Latvijas iedzīvotāji ir kūtrākie uzkrājumu veidotāji Baltijā, liecina mazumtirgotāja "Maxima Latvija" mazumtirdzniecības apskatā "Maxima mazumtirdzniecības kompass" pieejamie dati.

Pēc aptaujas datiem, Lietuvā uzkrājumus veido 82% respondentu, kamēr Igaunijā - 65%, bet Latvijā - 60%.

Aptaujā visu triju Baltijas valstu iedzīvotāji visbiežāk atzinuši, ka veido uzkrājumus neparedzētu izdevumu segšanai (vidēji 59%), "nebaltai dienai" (vidēji 43%) un kādam konkrētam pirkumam (vidēji 38%).

"Maxima Latvija" komercdirektors Viktors Troicins atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji biežāk nekā iedzīvotāji Igaunijā un Lietuvā krāj konkrētam pakalpojumam, piemēram, remontam vai ceļojumam, kā arī domā par vecumdienām - pensiju un mantojumu bērniem.

Vienlaikus aptaujā secināts, ka Lietuvā 15% iedzīvotāju uzkrājumus veido no pāri palikušajiem līdzekļiem, kamēr Latvijā uzkrājumus no atlikušajiem līdzekļiem veido 21% aptaujāto iedzīvotāju, bet Igaunijā - gandrīz 18%.

Aptauja veikta 2019.gada jūlijā un augustā sadarbībā ar pētījumu centru SKDS. Tajā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji, 1055 Igaunijas iedzīvotāji un 1066 Lietuvas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 776,624 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 5,6% un bija 21,915 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu